Tri fitness pravila koja možete ignorirati

Fitness

Postoje fitness pravila koja su svima poznata, ali jednostavno nisu točna. Vrijeme je da počnete ignorirati ove savjete i lakše ćete doći do cilja.

Kardio je Kralj mršavljenja

Sati i sati trčanja vam se možda neće isplatiti. U nedavnom istraživanju pretilosti, znanstvenici s Harvard School of Public Health pratili su 10.500 zdravih muškaraca tijekom 12 godina i otkrili da su dečki koji su proveli 20 minuta dnevno dižući utege imali manje masnih naslaga na trbuhu od onih koji izvode kardio 20 minuta dnevno.

Zašto? Nakon svakog treninga snage, vaše tijelo sagorijeva dodatne kalorije do tri dana nakon jer se mišići oporavljaju i razvijaju. Kardio gradi daleko manje mišića i u nekim slučajevima, zapravo može čak doprinijeti gubitku mišića.

Koljena ne smiju prelaziti liniju nožnih prstiju

Ako imate zdrava koljena, nema potrebe da se čvrsto držite ovog pravila.

Čučanj

Ignoriranje ovog savjeta vam omogućuje da dublje izvedete čučanj i iskorak, što će rezultirati ljepšim i snažnijim nogama, stražnjicom, leđima, pa čak i gležnjevima.

Osim toga, istraživanja na Sveučilištu u Memphisu pokazuju da neprirodno prisiljavanje koljena povećava stres na kukove i leđa.

Međutim važno je paziti na to da su leđa ravna.

Zagrijavanje prije trčanja

Statično zagrijavanje prije trčanja zapravo može biti kontraproduktivno jer takvo istezanje zapravo smanjuje snagu, moć i eksplozivne performanse.

Pametnije bi bilo provesti dinamično zagrijavanje jer povećava protok krvi, povećava raspon pokreta i može poboljšati sportsku izvedbu.

Također provođenje vježbi istezanja značajno smanjuje mogućnost ozljede.

Članak objavljen:

Saznajte više o vježbanju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu