Zašto je dobro voditi ljubav tijekom menstrualnog ciklusa?

Razlike-u-godinama-između-partnera

Premda seks tijekom ciklusa može biti veoma neuredan, sigurno nećete biti prekriveni krvlju od glave do pete kako možda zamišljate. Kako biste sveli mogući nered na minimum, potrebno je poduzeti određene mjere prije same akcije.

Većini partnera seks za vrijeme ciklusa nije privlačan, dok se mnogim muškarcima i ženama dopada.

Ako vas užasava ideja sve te krvi na posteljini, važno je naglasiti da seks za vrijeme menstruacije donosi i nešto dobroga.  Ne samo da skraćuje vrijeme trajanje menstrualnog ciklusa, u tom periodu možete iskusiti intenzivnije orgazme.

Također imajte na umu da ukoliko prakticirate seks tijekom ciklusa da svejedno postoji mogućnost trudnoće.

7 razloga zašto je dobro prakticiranje seksa tijekom ciklusa

1. Smanjuje grčeve

Ukoliko patite od bolnih grčeva za vrijeme menstruacije, orgazam vam može pomoći u ublažavanju istih. Prilikom orgazma tijelo izlučuje oksitocin i dopamin koji zajedno s endorfinima smanjuju bolove.

2. Ne treba vam lubrikant

Imate problema sa suhoćom vagine? Za sve informacije o problemu suhe vagine pročitajte članak: “Suha vagina i kako ju navlažiti?“Ako prakticirate seks za vrijeme ciklusa, možete nakratko predahnuti od upotrebe lubrikanta.  Žene u prosjeku za vrijeme menstrualnog ciklusa prosječno gube 4-12 šalica tekućine, a tek mali dio te tekućine je prava krv.

3. Seks vam vjerojatno neće biti odvratan

Istraživanja su pokazala da su u trenutku strasti i napaljenosti partneri fokusirani samo na zadovoljstvo. Seksualna požuda nadvlada prirodni osjećaj nelagode i odvratnosti.

4. Skraćuje dužinu ciklusa

Pri svakom orgazmu, maternica se skuplja, a svaka kontrakcija potiskuje stjenku maternice i krv, brže od prirodnog puta.

5. Povećava intimnost među partnerima

Prakticiranjem seksa tijekom ciklusa otvarate vrata produbljivanju intimnosti. U tom trenutku, vaša veza prelazi na jedan novi nivo.

6. Izlazak iz zone udobnosti

Tip ste žene koja prakticira samo misionarsku pozu? Tijekom ciklusa zbog praktičnosti možda se odlučite na isprobavanje neke nove poze  ili novih stvari. Zašto ne isprobate seks pod tušem?

7. Visoka razina hormona

Za vrijeme ciklusa žene su vrlo uzbuđene, a zdjelica i genitalije postaju osjetljivije. Ukoliko vam ideja o malo krvi nije odbojna zašto ne biste iskušali seks u tom periodu mjeseca.

Članak uređen:

Saznajte više o menstruaciji u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.89 / 5   9

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Zašto je dobro voditi ljubav tijekom menstrualnog ciklusa?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.