Što psiholozi rade ujutro kako bi imali dobar dan?

raspoloženje radnika na početku dana utječe na njihovu izvedbu i produktivnost

Ako su vam ikad rekli da ste se “probudili na krivoj nozi”, možda u tome ima istine. Pozitivan početak dana može značajno utjecati na vaše raspoloženje i razinu energije tijekom dana.

Istraživanja pokazuju da raspoloženje radnika na početku dana utječe na njihovu izvedbu i produktivnost. Primjerice, studija je pokazala da je pozitivno raspoloženje prije posla povezano s višom kvalitetom i produktivnošću tijekom dana.

Klinička psihologinja Rebekah Tennyson za Everyday Health naglašava važnost jutarnjeg raspoloženja.

Obraćanje pažnje na vaše raspoloženje ujutro može imati trajne posljedice na ostatak dana.

Evo nekoliko načina na koje stručnjaci za mentalno zdravlje poput dr. Tennyson započinju svoja jutra kako bi dan bio pozitivan.

Razmislite o tome čemu se veselite

Kate Mason, klinička psihologinja, rano namješta alarm i provodi nekoliko minuta razmišljajući o tri stvari kojima se veseli, bilo da je to uživanje u mirnoj kavi ili gledanje epizode serije.

Isključite obavijesti

Mason također ima isključene obavijesti na telefonu do 8:00, kako bi izbjegla ometanje porukama ili društvenim mrežama.

Započnite dan u krevetu

Paula Gill Lopez, izvanredna profesorica, započinje dan aktivnostima poput čitanja Biblije, fizioterapijskih vježbi, pregledavanja rasporeda i slanja pozitivnih poruka kako bi postavila pozitivan ton.

jutarnje trčanje
FOTO: Shutterstock

Vježbajte na otvorenom

Joshua Coleman, psiholog, započinje svoj dan trčanjem, koje mu pomaže razbistriti um i fokusirati se na dan. Savjetuje da samo 10-minutno trčanje za početak može dovesti do dužih, zadovoljavajućih treninga.

Radite jutarnju jogu

Mason vježba jogu 15 minuta svako jutro, postavljajući prostirku pored kreveta kako bi lakše započela svoju rutinu.

Uključite se u smisleno kretanje

Seth J. Gillihan uključuje kratku sesiju joge i 45-minutnu šetnju prirodom sa svojom ženom ili prijateljem kako bi se povezao sam sa sobom i utemeljio svoj dan.

Preispitajte svoje emocije

Tennyson započinje svoj dan pitajući se kako se osjeća i prepoznajući svoje emocije, što pomaže u boljem upravljanju interakcijama tijekom dana.

Pronalaženje prave jutarnje rutine za vas

Uspostavljanje nove jutarnje rutine zahtijeva vrijeme i strpljenje. Počnite s malim koracima i postupno ih povećavajte.

Odaberite aktivnosti u kojima uživate i koje vas čine dobro raspoloženima. Ako vam joga nije privlačna, pokušajte nešto drugo, poput čitanja uz čaj ili vođenja dnevnika. Cilj je donijeti sebi mir, a ne stvoriti savršenu rutinu.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu