Beroš: broj zaraženih i dalje pada, raste broj bolesnika s post-COVID sindromom

Beroš - broj zaraženih i dalje pada, raste broj bolesnika s post-COVID sindromom

U Hrvatskoj broj pozitivnih na koronavirus i dalje pada, tako da ovog tjedna bilježimo 39,77 % manje novozaraženih nego prošlog tjedna, no sve je više bolesnika kod kojih je utvrđen post-COVID sindrom, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Dosad je zabilježeno više od 56.000 slučajeva osoba s post-COVID sindromom, među kojima je više od 300 djece, rekao je Beroš.

Najviše bolesnika obrađeno je u kliničkim ustanovama, a u liječenju post-COVID sindroma sudjeluje sve više općih i specijalnih bolnica.

Beroš je rekao:

Epidemiološki pokazatelji ukazuju na poboljšanje situacije koja dopušta postupno ublažavanje mjera, no i dalje se preporuča cijepljenje i uvažavanje okolnosti još uvijek važeće epidemije.
Zdravstvena skrb pruža se ukrajinskim izbjeglicama
FOTO: Shutterstock

Zdravstvena skrb pruža se ukrajinskim izbjeglicama

Izvijestio je kako je pri Ministarstvu zdravstva osnovana ekspertna radna skupina za pružanje zdravstvene zaštite izbjeglom stanovništvu Ukrajine te je izdana uputa svim zdravstvenim ustanovama o pružanju potrebne skrbi.

Na području prihvatnih centara domovi zdravlja dužni su osigurati posebnu ambulantu i liječnički tim, a u skrb su uključeni zavodi za hitnu medicinu i zavodi za javno zdravstvo.

Dodatne informacije

Više informacija pročitajte u člancima:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Hrvatske izvještajne novinske agencije (HINA).

Ocijenite članak

2.50 / 5   2

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu