Mediteranske lazanje

Mediteranske lazanje

Zašto mediteranske…pa zato jer sam kombinirala sastojke koji po meni jako dobro mogu predstavljati Mediteran, a prikladni su za konzumaciju vegana. To su artičoke, patlidžani, masline, šparoge, rajčice, pinjoli, mažuran, bosiljak i lazanje. Sve skupa je pravi raj za nepce i ne mogu se odlučiti jesu li mi finije tople ili hladne.

Mediteranske lazanje
Foto: Mare

Sastojci dostatni za mali kalup veličine 22×14 cm.

Za nadjev

  • 4 artičoke,
  • 1 manji patlidžan (300g),
  • 1 luk,
  • 4 režnja češnjaka,
  • 1 žlica koncentrata rajčice,
  • 3 žlice maslinovog ulja,
  • sol i papar po potrebi,

Ostali sastojci

  • 8 listova za lazanje,
  • 3 rajčice,
  • 1 žlica krušnih mrvica,
  • nekoliko šparoga,
  • šaka maslina,
  • 20 g veganskog topljivog sira,
  • šaka pinjola,
  • bešamel,
  • mažuran, bosiljak ili neki drugi svježi začini po želji.
Lazanje mediteranske
Foto: Mare

Priprema

  • U pretkoraku patlidžan je potrebno odgorčiti, a artičoke skuhati.
  • Sitno sjeckani luk posoliti i dinstati desetak minuta na maslinovom ulju, dodati koncentrat rajčice i vode po potrebi. Dodati patlidžan rezan na kockice (1cm), sitno sjeckani češnjak i po potrebi dodati još ulja (10-15 min).
  • Dodati sjeckano (oguljeno) meso artičoka, prstohvat soli i papra, sve dobro začiniti i dinstati još 5 minuta.
  •  Lazanje slagati u naizmjenične slojeve bešamela, kore i nadjeva. Na predzadnji sloj bešamela posipati krušne mrvice, po njima poredati rajčicu i začiniti mažuranom. Na zadnji sloj bešamela naribati sir i posložiti masline.
lazanje 4
Foto: Mare
  •  Pecite na 180 stupnjeva, vremenski koliko je potrebno ovisno o listovima koje koristite. Za zadnjih 5 minuta izvadite ih, stavite šparoge i šaku pinjola na njih te vratite ispeći do kraja.

Napomena:

Ako niste u mogućnosti naći artičoke, slobodno ih zamijenite s još patlidžana, a recept za bešamel umak možete pogledati ovdje.

Više mojih recepata možete potražiti ovdje.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu