Kuhane tikvice servirane kao salata

Kuhane tikvice

Ako spadate u one malobrojne koji vole okus kuhanih tikvica, bravo za vas. Ako pak poput mene i niste baš oduševljeni tom idejom, donosim vam recept s kojim će vam se tako pripremljene tikvice “podići u očima”.

U mojem se slučaju to dogodilo tako što sam tikvice skuhala na pari, ostavila da se hlade u marinadi i servirala ih na salati uz umak i prilog. Imam tu sreću da sam mogla koristiti mlade tikvice iz vrta, pa sam iskoristila i cvjetove koje sam pohala u tempuri s dodatkom chia sjemenki. Zbog toga su u konačnici ovako pripremljene tikvice ispale kao super ljetni obrok.

Mlade tikvice
FOTO: Mare

Sastojci:

Sastojci za umak:

Kuhane tikvice na salatu
FOTO: Mare

Priprema

  1. Tikvice očistite i nasjeckajte na željenu veličinu.
  2. Zatim ih kuhajte kratko na pari, da ostanu “al dente”.
  3. Tako kuhane tikvice prelijte sojinim umakom i ostavite da se hlade.
  4. Bulgur skuhajte, a kisele lučice popržite na sezamovom ulju.
  5. Sve sastojke za umak usitnite u blenderu dok ne dobijete kremu. Po potrebi dodatno začinite.
  6. Kuhani bulgur po želji pomiješajte s dobivenom kremom ili servirajte odvojeno.
  7. U marinirane tikvice dodajte lučice popržene na sezamovom ulju i tanko narezane zelene rajčice.
  8. Servirajte na matovilcu ili nekoj drugoj salati kombinirajući bulgur, umak i tikvice s dodacima.

Dobar tek!

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu