Ayurvedski aperitiv za slavlje, probavnu vatru i vitku liniju: Samo dva sastojka! Izbjegnite probavne tegobe nakon Nove godine uz ljekoviti “shooter”

Ayurvedski aperitiv za slavlje, probavnu vatru i vitku liniju

Novogodišnje slavlje je pred nama, a ono nam donosi radosna okupljanja s obitelji i prijateljima. Čaše se podižu uz zdravice i nadu u bolju budućnost, smijeh i zabava traju duboko u noć, uz bogatu trpezu prepunu finih kolača i raznovrsnih jela i pića kojima se često neumjereno prepuštamo.

Kako bi vrijeme blagdana proveli bez onih tipičnih posljedica koje nas nakon Nove godine ostave s nekoliko kilograma viška i opterećenim probavnim sustavom, ne mogu dovoljno naglasiti dobrobit ovog jednostavnog aperitiva koji posjeduje samo dva, ali moćna sastojka – med i đumbir.

Med i đumbir
FOTO: Shutterstock

Čašica aperitiva od đumbira u sebi sadrži žestinu, slatkoću i svježinu. S njim možemo iznenaditi svoje goste da isprobaju nešto novo na blagdanskoj trpezi. Kako nas đumbir svojom žestinom grije iznutra, oduševit će i one koji vole alkohol.

S obzirom na svoje brojne ljekovite prednosti, ovaj fini aperitiv neće nikoga ostaviti ravnodušnim jer, osim okusa, posjeduje jedinstveno svojstvo da dubinski harmonizira cijelo tijelo.

Pripremit će naše nepce i probavni sustav na tešku, masnu i slatku hranu zbog koje se svake godine žalimo da smo pretjerali.

Prema ayurvedi je dobra probava kamen temeljac zdravlja i blagostanja. Kad naš probavni sustav dobro funkcionira, apsorbiramo sve potrebne hranjive sastojke iz hrane koju jedemo, uživamo u zdravoj cirkulaciji i posjedujemo snažan imunitet koji nas štiti od bolesti.

Aperitiv od đumbira
FTO: Shutterstock

Ljekovitost aperitiva od đumbira

Prije nego krenemo s receptom, upoznajmo se s dobrobitima ovog finog aperitiva koji je, osim uz blagdansku trpezu, preporučljivo popiti svaki dan prije ručka.

Ljekovitost aperitiva od đumbira očituje se u sljedećim blagodatima za organizam:

Čašica aperitiva od đumbira u sebi sadrži žestinu, slatkoću i svježinu
FOTO: Shutterstock

Aperitiv od đumbira – ayurvedski recept

Kako biste napravili ovaj ljekoviti aperitiv, trebaju vam samo dva sastojka.

Sastojci za dvije osobe:

Priprema

Priprema aperitiva je vrlo jednostavna i brza.

  1. Ogulite korijen đumbira i istisnite ga u sokovniku.
  2. Svježi sok đumbira pomiješajte u jednakom omjeru s medom, npr. u jednu dobivenu čašicu svježeg soka dodajte jednu čašicu prirodnog meda.
  3. Sve dobro izmiješajte, dok se med potpuno ne rastopi u soku.

Aperitiv poslužite u svojim omiljenim čašama, pola sata prije jela.

Želim vam svima zdravu, sretnu i uspješnu novu 2023. godinu!

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:

Doznajte više o dobrobiti meda i matične mliječi:

Ocijenite članak

5 / 5   4

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu