Vegetarijanska i veganska dijeta najučinkovitije za skidanje kila

vegetarijanska hrana

Nova studija objavljena u Journal of General Internal Medicine pokazala je da su vegetarijanske dijete efektivnije od ostalih dijeta.

Provedena je meta-analiza 12 različitih studija u kojima je bezmesna dijeta bila uspoređena s nekom drugom dijetom. Rezultati su pokazali da su oni koji bili na vegetarijnskoj dijeti izgubili 2.02 kg, a oni na veganskoj dijeti su gubili 2.52 kilograma više od onih koji su tijekom dijete jeli meso.

Analizirane su različite vrste veganskih i vegetarijnskih dijeta. Meta-analiza je obuhvatila 1151 ljudi iz 12 studija, a dijete su prosječno trajale između devet i 74 tjedna.

vegetarijanska-prehrana

Istraživači su zaključili da je za uspjeh bezmesnih dijeta zaslužna činjenica da su bogate žitaricama, voćem i povrćem. Zdrava vlakna iz takve ishrane pospješuju probavu i ostavljaju osjećaj sitosti zbog ćega je unos hrane ukupno manji.

Vegetarijanska prehrana također vam može pomoći i u povećanju mišićne mase, ovdje možete pročitati više o tome koje namirnice biste trebali uvrstiti u svoju prehranu kako biste povećali mišićnu masu.

Želite li doznati više o tome kako možete olakšati pripremu vegetarijanskih jela, kliknite ovdje.

Članak objavljen:

Saznajte više o zdravom mršavljenju u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o vegetarijanstvu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: vegetarijanska dijeta, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu