Gdje kupiti kruh bez glutena?

gluten free bread

Pročitajte sastav, cijene i rezultate testiranja. Vodič kroz bezglutenski kruh.

Odlučila sam kupiti i isprobati sve vrste kruha bez glutena koje se mogu kupiti na prodajnim mjestima poput Konzuma, Interspara i dm­-a. Dakle, po cijeloj Hrvatskoj tako da ih većina vas može nabaviti bez problema.

Schar Domaći kruh ­- Panne Casereccio – Pain Campagnard 240 g

Ocjena: 4 od 5

Za početak napomena ­- iako je na pakiranju navedeno ime kruha na talijanskom jeziku (Panne Casereccio), većina prodajnih mjesta deklarira ga kao Pain Campagnard što je naziv na francuskom. Već me je par čitateljica pitalo o čemu se radi. Neka vas to ne zbuni, radi se o istoj vrsti kruha.

Zaključak je ukratko da me nije fascinirao i teško da ću ga opet kupiti. Iako je po okusu i teksturi najbolji od svih Scharovih koje sam probala. Razloga su tri.

Schar Domaći kruh -­ Panne Casereccio­ - Pain Campagnard
Schar Panne Casereccio ili Pain Campagnard, kako vam je draže
Da doživite veličinu kriške 🙂

Sastav nije loš, ali…

Prvo, generalno ne preferiram Schar proizvode. Jesu bez glutena, ali sadrže umjetne sastojke i šećer. A cijena im je ista kao i cijena pekarskih proizvoda bez glutena koji su organskog porijekla i nemaju dodane šećere. To je glavni argument zašto nisam fan Schar proizvoda.

Tako između ostalog, Schar Panne Casereccio sadrži: ­

  • šećer (sudeći prema mjestu na kojem je šećer naveden na deklaraciji, ima više ili isto šećera kao i soli) ­
  • rižin sirup kao dodatni prirodni zaslađivač ­
  • hidroksipropil metil celulozu ili E464. Radi se o umjetnom sredstvu za zgušnjavanje koje je ujedno emulgator i stabilizator. Dobiva se kemijskom sintezom iz prirodne celuloze.

Ništa strašno, ali ako mogu birati, radije neću jesti šećer u kruhu.

Schar Domaći kruh -­ Panne Casereccio­ - Pain Campagnard
Sastav Schar Panne Casereccio kruha bez glutena
Schar Panne Casereccio bezglutenski kruh, kalorije
Schar Panne Casereccio bezglutenski kruh, kalorije

S teksturom ćete vjerojatno biti zadovoljni

Tijesto je relativno ok, onoliko koliko može biti ok obzirom da se radi o kupovnom zapakiranom kruhu s rokom trajanja od skoro godinu dana. Nije kao vata kako takvi često znaju biti, mekoća je taman i nema onaj intenzivan okus kupovnog kruha. Ali nikako nije nešto što bi htjela jesti svaki dan.

Schar Domaći kruh -­ Panne Casereccio­ - Pain Campagnard
U pakiranju je 5 kriški, jednu smo već isprobali.

Cijena vas neće oduševiti

Treći razlog je cijena. Schar Domaći kruh bez glutena pronaći ćete po ne baš niskoj cijeni od 25 do 27 kn za pakiranje od 240 g.

U pakiranju je 5 kriški pa sami izračunajte cijenu jedne. Vidjela sam ga do sada u dm­-u, Konzumu i Intersparu, no vjerojatno je dostupan posvuda, potražite i javite ako još negdje naletite na njega.

Cijena je najniža u Konzumu (24,99 kn), slijedi Interspar s 25,99 kn a cijena u dm­-u trenutno je najviša, 26,90 kn. Cijene su dakle svugdje podjednake što je super.

Članak objavljen:

Saznajte više o bezglutenskoj prehrani u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.11 / 5   9

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: bezglutenski kruh, bez glutena, hljeb bez glutena, kruh bez glutena gdje kupiti, kruh bez glutena recept, brašno bez glutena, hrana bez glutena gdje kupiti, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu