Kako napraviti morsku sol sa začinskim biljem?
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Morska sol sa začinskim biljem aromatičan je začin za salate, jednostavna jela od povrća, umake ili juhe.
Možete je napraviti u većim količinama, upakirati u staklene tegle i pokloniti prijateljima i članovima obitelji, a može biti i vaš “tajni sastojak” u kuhanju.
Sastojci za jednu teglu soli sa začinskim biljem:
- 150 g kvalitetne krupne morske soli
- 50 g mješavine suhog začinskog bilja po želji (ružmarin, bosiljak, celer, origano, kadulja itd.)
- po želji možete dodati usitnjeni papar u zrnu, prah đumbira, češnjak u prahu, usitnjene sjemenke korijandera ili sjemenke čili papričice, te sušenu koru naranče ili limuna, kako biste dodatno aromatizirali sol.
Priprema
- Mješavinu soli i začinskog bilja dobro protresite, zatvorite poklopac staklenke i ostavite da odstoji 24 sata.
- Sol je spremna za degustaciju u jelima ili za darivanje.
Pohranite je na suhom i tamnom mjestu, u dobro zatvorenoj staklenki, kako bi sačuvala aromu.
Pročitajte i članak “Otkrijte kako začinsko bilje djeluje na vaše zdravlje“.
Još ideja za jestive poklone možete pronaći u članku “Jestivi pokloni koje možete napraviti sami“.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Ne trebaju vam utezi!
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja
Članak objavljen: