Kako napraviti morsku sol sa začinskim biljem?

Kako napraviti morsku sol sa začinskim biljem

Morska sol sa začinskim biljem aromatičan je začin za salate, jednostavna jela od povrća, umake ili juhe.

Možete je napraviti u većim količinama, upakirati u staklene tegle i pokloniti prijateljima i članovima obitelji, a može biti i vaš “tajni sastojak” u kuhanju.

Sastojci za jednu teglu soli sa začinskim biljem:

  • 150 g kvalitetne krupne morske soli
  • 50 g mješavine suhog začinskog bilja po želji (ružmarin, bosiljak, celer, origano, kadulja itd.)
  • po želji možete dodati usitnjeni papar u zrnu, prah đumbira, češnjak u prahu, usitnjene sjemenke korijandera ili sjemenke čili papričice, te sušenu koru naranče ili limuna, kako biste dodatno aromatizirali sol.
Morska sol sa začinskim biljem
FOTO: Shutterstock

Priprema

  1. Mješavinu soli i začinskog bilja dobro protresite, zatvorite poklopac staklenke i ostavite da odstoji 24 sata.
  2. Sol je spremna za degustaciju u jelima ili za darivanje.

Pohranite je na suhom i tamnom mjestu, u dobro zatvorenoj staklenki, kako bi sačuvala aromu.

Pročitajte i članak “Otkrijte kako začinsko bilje djeluje na vaše zdravlje“.

Još ideja za jestive poklone možete pronaći u članku “Jestivi pokloni koje možete napraviti sami“.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu