Zdravi prhki keksi sa zobenim pahuljicama
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Za banana bread znate, a predstavila sam vam i super ukusnu verziju kiwi breada. Danas su na repertoaru banana keksići s okusom lješnjaka i datulja. Sve zajedno povezano sa zobenim pahuljicama, sokom od limuna ili limete te aromatizirano cimetom.
Naprave se u pet minuta, ispeku za 15, a grickaju se fino za doručak ili pak savršeno pristaju uz neki topli ili hladni napitak. Recimo, uz ledenu kavu ili čaj od limete, đumbira i bosiljka koji je, barem meni, jako fin topao, ali i hladan.
Od ove smjese dobiti ćete 18 keksića promjera osam centimetra.
Sastojci:
- 500 g zrelijih banana (oko 3 banane)
- 180 g zobenih pahuljica
- 100 g sjeckanih lješnjaka
- 1 limun ili limeta
- 6 svježih datulja (ili namočenih suhih)
- pola čajne žličice cimeta
- po želji pola jušne žlice šećera kokosovog cvijeta.
Priprema
- Banane ogulite i zatim zgnječite vilicom.
- Ocijedite limun ili limetu po bananama.
- Datulje i lješnjake isjeckajte na sitno.
- Sve sastojke pomiješajte te im dodajte cimet i zobene pahuljice.
- U slučaju da volite slađe kekse, dodajte još koju datulju ili šećer kokosovog cvijeta.
- Napravite jednake kuglice koje zatim spljoštite u oblik diska te sve posložite na silikon ili papir za pečenje.
- Pecite 15-ak minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 °C.
U slast!
Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Ne trebaju vam utezi!
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja
Članak objavljen: