Zdravi prhki keksi sa zobenim pahuljicama

Zdravi prhki keksi

Za banana bread znate, a predstavila sam vam i super ukusnu verziju kiwi breada. Danas su na repertoaru banana keksići s okusom lješnjaka i datulja. Sve zajedno povezano sa zobenim pahuljicama, sokom od limuna ili limete te aromatizirano cimetom.

Naprave se u pet minuta, ispeku za 15, a grickaju se fino za doručak ili pak savršeno pristaju uz neki topli ili hladni napitak. Recimo, uz ledenu kavu ili čaj od limete, đumbira i bosiljka koji je, barem meni, jako fin topao, ali i hladan.

Zdravi prhki keksi
FOTO: Mare

Od ove smjese dobiti ćete 18 keksića promjera osam centimetra. 

Sastojci:

Zdravi prhki keksi
FOTO: Mare

Priprema

  1. Banane ogulite i zatim zgnječite vilicom. 
  2. Ocijedite limun ili limetu po bananama.
  3. Datulje i lješnjake isjeckajte na sitno.
  4. Sve sastojke pomiješajte te im dodajte cimet i zobene pahuljice.
  5. U slučaju da volite slađe kekse, dodajte još koju datulju ili šećer kokosovog cvijeta.
  6. Napravite jednake kuglice koje zatim spljoštite u oblik diska te sve posložite na silikon ili papir za pečenje.
  7. Pecite 15-ak minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 °C.
Zdravi prhki keksi
FOTO: Mare

U slast!

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   4

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu