Orgazam kod žena može biti teško postići! Ovo su najbolje poze za ženski orgazam koje će seks učiniti nezaboravnim za oba partnera

Orgazam kod žena

Dok je muški orgazam kod većine muškaraca vrlo jednostavno pojmiti, orgazam kod žena može zahtijevati malo više vremena, a uz to je potrebno dobro poznavati i žensku anatomiju i njihove preferencije tijekom seksa.

Problem zadovoljstva nastaje jer se većinom muškarci fokusiraju na sebe tijekom seksa i ponekad zanemaruju potrebe partnerice. Međutim, postoje pojedine poze u seksu koje mogu vrlo lako prilagoditi seks tako da odgovara potrebama obaju partnera.

Orgazam kod žena – najbolje poze

Poznato je da su pozicije kao što su cowgirl, doggy style, misionarska poza i mnoge druge vrlo učinkovite za postizanje ženskog orgazma, ali neke od njih mogu se “začiniti” i postati još učinkovitije. U nastavku izdvajamo najbolje poze za ženski orgazam koje mogu učiniti seks nezaboravnim za oba spola, ali posebno za žene.

Najbolje poze za ženski orgazam
FOTO: Shutterstock

Poza “pribadače”

Žena u ovoj pozi leži potrbuške, a muškarac licem prema dolje na ženi te penetrira s leđa. No, budući da žena leži ravno na krevetu, riječ je o vrlo različitim osjećajima za razliku od bilo kojeg položaja gdje je stražnjica u zraku.

Također, žene mogu provući ruku između kreveta i tijela i trljati vlastiti klitoris.

Spoonanje

Spoonanje obično u neseksualnom kontekstu podrazumijeva grljenje s leđa u bočnom položaju, najčešće kada spavate s partnerom. No, jasno je zašto bi se ova poza mogla iskoristiti i u seksu.

Ovo je položaj u kojem žena leži na boku, a njezin partner leži sklupčan oko njezine stražnjice (kao žlice u ladici) i penetrira straga.

Mnogim ženama se ova poza sviđa, iako nije svima lako doživjeti orgazam na boku. No, velika je prednost to što bilo koji partner može posegnuti dolje i protrljati klitoris. Tako će se lakše ostvariti orgazam kod žena, a nijedno od vas ne mora preuzeti težinu drugoga.

Spoonanje
FOTO: Shutterstock

CAT poza

CAT je skraćenica za prilagođenu tehniku koitalnog snošaja (coital adjusted technique). Riječ je o položaju licem u lice, ali muškarac je pozicioniran puno više nego u misionarskom položaju, tako da su mu ramena i glava nekoliko centimetara viši od kreveta nego što je to uobičajeno.

U ovoj pozi penis ne ulazi do kraja u vaginu, već se umjesto toga gornji dio penisa snažno “trlja” uz klitoris. Također, umjesto njegove težine na laktove, muškarac se masom oslanja na vaš gornji dio prsa, što bi mogao biti problem pojedinim ženama ako im je partner malo teži.

Free-as-air poza

Muškarac u ovoj pozi leži na leđima, a žena je okrenuta na drugu stranu i sjedi na njegovom penisu. Zatim se žena postepeno spušta tako da joj leđa leže potpuno ispružena na prednjem dijelu muškarčeva tijela.

U ovoj pozi možete se osjećati istinski bestežinskim i “slobodnim poput zraka” (kao što stoji u nazivu poze) – što je sasvim nov osjećaj za mnoge žene, ali i muškarce.

Ono što je veliki bonus je to da bilo koji partner može lako dotaknuti klitoris.
Misionarska poza s jastukom ispod leđa
FOTO: Shutterstock

Misionarska poza s jastukom ispod leđa

Ova poza je zapravo klasični misionarski položaj licem u lice u kojem žena legne na leđa, noge su raširene, koljena podignuta, a stopala položena vodoravno na površini kreveta. Međutim, ispod donjeg dijela leđa položen je jastuk, što će ženi pomoći da podigne zdjelicu i promijeni senzaciju ulaska penisa u vaginu.

Muškarac u ovoj pozi može mijenjati kut pod kojim penetrira i može penetrirati različitom brzinom, što također stvara potpuno drugačiji osjećaj za ženu nego u klasičnoj misionarskoj pozi.

Žena tijekom penetracije može micati zdjelicu i usmjeravati penis u penetraciji. Zbog toga stopala moraju biti postavljena vodoravno na površinu kreveta kako bi poduprla težinu. Muškarac također može kleknuti ili ispružiti noge.

Žena može čak i stisnuti ili prekrižiti noge za veću čvrstoću i bolji osjećaj. Tada će biti vjerojatnije da će penetracija također stimulirati klitoris.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:
  1. Berman, L. (2023). Best Sex Positions For Female OrgasmPromescent.
  2. Webber, C. (2023). These 5 positions make female orgasm way easier during sexWomen’s Health.
  3. Villines, Z. (2020). Female orgasms: What you need to know. Medical News Today.

     

Ocijenite članak

3.33 / 5   3

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu