11 najboljih poza za zadovoljavajući seks

najbolje poze za seks

Mnoštvo seksualnih poza parovima potiče obostrano zadovoljstvo i intimnost, zbog čega je neophodno da partneri istražuju različite mogućnosti.

Dr. Tameca Harris-Jackson za Everyday Health naglašava da najbolji položaj varira kod svakog pojedinca ili par. Eksperimentiranje s različitim pozama ne samo da uvodi različite oblike užitka, već i revitalizira seksualnu intimnost, slično dodavanju začina jelu radi poboljšanja okusa.

Osim fizičkih aspekata, čimbenici poput intimnosti igraju ključnu ulogu u poboljšanju seksualnog iskustva. Istraživanje koje je financirao Institut Kinsey na Sveučilištu Indiana pokazuje da su, unatoč smanjenju učestalosti seksualnih odnosa tijekom stresnih razdoblja poput pandemije COVID-19, parovi bili otvoreniji za iskušavanje novih iskustava, uključujući različite poze.

Dr. sc. Justin L. Lehmiller sugerira da isprobavanje novih stvari može povećati uzbuđenje i pridonijeti samootkrivanju i zadovoljstvu u vezi. Iako ne odgovara svaka poza svima, novo iskustvo je ključno za održavanje interesa za seksualnu aktivnost.

Dakle, istraživanje novih poza može unijeti svježinu i uzbuđenje u seksualne odnose.

Evo prijedloga poza.

Misionarska poza

Ova osnovna poza uključuje ženu koja leži na leđima s raširenim nogama, dok muškarac leži između njezinih nogu radi penetracije, zadržavajući tjelesnu težinu rukama ili laktovima.

Iako nudi intimnost i potencijalnu stimulaciju klitorisa, možda neće pružiti duboku penetraciju ili učinkovito stimulirati G-točku, što dovodi do pritužbi nekih žena na nedovoljan užitak. Unatoč tome, i dalje je popularan izbor.

Cowgirl
FOTO: Shutterstock

Cowgirl

U ovom položaju muškarac leži na leđima, dok je žena na njemu, omogućujući kontrolu nad dubinom penetracije i različitim pokretima. Istaknut je zbog svojeg potencijala stimulacije klitorisa i bradavica, pri čemu nudi višestruke oblike uzbuđenja i ugode za partnere.

Reverse cowgirl

Ova poza je zapravo cowgirl, ali žena je okrenuta suprotno od muškarca, što omogućuje kontrolu nad ritmom i dubinom penetracije. Vizualno je stimulativna za muškarca ali može zahtijevati pažljivo pozicioniranje kako bi se izbjegla nelagoda.

Doggystyle

Žena kleči “na sve četiri” dok muškarac penetrira straga, dopuštajući duboku penetraciju i pristup različitim dijelovima tijela. Međutim, može se činiti manje intimnom zbog nepostojanja kontakta licem u lice, iako se mogu napraviti prilagodbe za bližu interakciju.

The Corkscrew

Nagnuta prema naprijed, žena leži na rubu kreveta, oslanjajući se na svoj kuk i podlakticu dok muškarac penetrira straga. Zapažena je kao lakša alternativa doggystyleu jer potencijalno nudi više udobnosti uz zadržavanje intenzivne penetracije.

Rame uz rame

Oba partnera leže na boku, okrenuti jedno prema drugome. Ova poza omogućuje veću intimnost zbog ljubljenja i milovanja uz održavanje kontakta očima. To je opuštajući položaj koji nudi mogućnosti za stimulaciju klitorisa.

Flat iron
FOTO: Shutterstock

Flat iron

Žena leži licem prema dolje, omogućavajući udobno prianjanje i intenzivnu stimulaciju, uz dodatne mogućnosti za stimulaciju klitorisa i pristup G-točki.

Face-off

U ovom položaju muškarac sjedi na rubu kreveta ili u udobnom sjedećem položaju, dok mu se žena penje u krilo licem u lice. Žena obavija svoje noge oko partnerovog struka i može kontrolirati tempo penetracije. Ovaj položaj također omogućuje izravnu stimulaciju klitorisa i kontakt očima, što može povećati intimnost.

Pretzel dip

Žena leži na svojoj desnoj strani, a muškarac opkorači njezinu desnu nogu i povlači njezinu lijevu nogu prema gore i oko svoje lijeve strane te ulazi u vaginu ili anus. Ovaj položaj omogućuje duboku penetraciju, a istovremeno omogućuje intimnost održavanja kontakta očima.

Tehnika koitalnog poravnanja (CAT)

Ovaj je položaj sličan misionarskom, no glavna razlika je u tome što muškarac gura bazu svojeg penisa tako da se poravna s klitorisom i njih dvoje ostvaruju kontakt. Nakon što to učine, par se ljulja naprijed-natrag i održava stalni kontakt.

69

Ovaj položaj uključuje oba partnera koji izvode i primaju oralni seks u isto vrijeme. Tipično, jedan partner leži na leđima, dok se drugi penje na njega i okreće se, opkoračivši ga svojim genitalijama iznad lica. Osoba na vrhu se zatim naginje naprijed i počinje pružati oralni seks svojem partneru dok ga istovremeno prima.

Ovaj položaj može zahtijevati malo koordinacije i ravnoteže, osobito za partnera na vrhu. Jedan od načina da 69 učinite malo udobnijim za obje strane je ležanje na boku tijekom čina.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:
  1. Welch, A. (2024). The 11 Best Sexual Positions for Satisfying Sex. Everyday Health.
  2. Lehmiller, J. J. i sur. (2021). Less Sex, but More Sexual Diversity: Changes in Sexual Behavior during the COVID-19 Coronavirus Pandemic. Leisure Sciences, 43(1–2): 295–304. 

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu