Pseće plaže: Osigurajte svojem četveronošcu zabavni odmor! Ovih 5 plaža na Jadranu pružit će vama i vašem psu nezaboravno ljeto

Pseće plaže

Možete li zamisliti svoj ljetni godišnji odmor bez svojeg kućnog ljubimca? Ako vam ga nema tko pričuvati kada putujete ili ako vam jednostavno nedostaje i ne možete se odvojiti od psa, imajte na umu da postoje pseće plaže na kojima se možete jednako zabaviti.

Pseće plaže idealno su mjesto da se povežete sa svojim kućnim ljubimcem na drugačiji način i da mu otkrijete nove oblike zabave za koje neće često imati prilike. Imajte na umu da samo posjedovanje kućnog ljubimca pozitivno utječe i na vaše fizičko i mentalno zdravlje, a zajednički odmor udvostručuje ove benefite jer se i on i vi nalazite u novoj sredini i otkrivate nove načine bondanja.

U nastavku provjerite kako se možete zabaviti sa psom na psećoj plaži i koje pseće plaže u Hrvatskoj biste mogli posjetiti.

Šetnja sa psom na plaži
FOTO: Shutterstock

Kako se zabaviti sa psom na psećoj plaži?

Evo nekoliko primjera aktivnosti s vašim kućnim ljubimcem na psećoj plaži:

  • šetnja – šetnja za pse u bilo kojoj sredini je njima uzbudljiva jer su po prirodi znatiželjni i neprestano otkrivaju nove stvari; psi mogu njuškati alge ili školjke, ganjati galebove i igrati se s drugim psima na plaži; uz to trebate pripaziti da pas ne pojede pijesak ili algu jer to može biti opasno po njegovo zdravlje
  • bacanje loptice ili frizbija (na plaži i u moru) – ako se igrate s lopticom ili frizbijem u moru, kupite je/ga u svijetloj boji kako bi je/ga pas mogao prepoznati u moru; pritom se igrajte sa psom u plitkoj vodi u blizini plaže za njegovu sigurnost
  • plivanje – psi su zapravo bolji plivači nego što mislite, ali ako niste sigurni u plivačke sposobnosti vašeg psa, možda biste ga trebali postepeno prilagođavati vodi u plićaku
  • igranje u pijesku – psi vole kopati, zbog čega su pješčane plaže za njih raj; možete praviti kule od pijeska za koje smo sigurni da će vaš pas u žaru igre srušiti (i njemu će to biti poprilično zabavnije nego vama)
  • plovidba čamcem – ako je vaš pas miran (i ako je more mirno), nabavite sigurnosni prsluk za vašeg psa i uputite se u plovidbu morem.
Pseće plaže - Hrvatska
FOTO: Shutterstock

Pseće plaže – savjeti

Zapamtite da koju god aktivnost odaberete, uvijek trebate imati nadzor nad svojim psom. Nemojte dopustiti psu da maltretira druge pse, da grize tuđe ručnike ili uništava vegetaciju oko plaže.

Također, kako bi se vaš pas hidratizirao, osigurajte pristup svježoj, čistoj vodi dok je vaš pas na plaži. Psima je nevjerojatno primamljivo piti slanu morsku vodu, i dok im malo neće naškoditi, previše slane vode kod njih može izazvati mučninu.

Svojeg ljubimca uvijek trebate temeljito isprati nakon odlaska na plažu kako biste uklonili pijesak ili sol koji su se nakupili u njihovom krznu, a koji bi mogli izazvati iritaciju kože.

Nekim psima s dužom dlakom ili osjetljivijom kožom može biti potrebno potpuno kupanje nakon plaže.
Pseće plaže - savjeti
FOTO: Shutterstock

Pseće plaže u Hrvatskoj

U nastavku provjerite najpopularnije pseće plaže u Hrvatskoj.

Vela plaža Baška, otok Krk

Ako tražite idealne pseće plaže, Krk je izvrsna destinacija za vas i vašeg ljubimca. Najdulja plaža na Krku, koja je s vremenom postala simbol Baške, odlična je kupališna oaza za vašeg vas i vašeg psa. Iako je ova šljunčana plaža, koja je nastala na ušću Vele rike, prepuna sadržaja, usred turističke sezone ponekad može biti krcata.

Ako vi i vaš pas volite tišinu, to ne znači da je ne biste trebali posjetiti, ali ipak biste se za to trebali odlučiti prije ili nakon turističke sezone.

Plaža za pse na Brajdici, Rijeka

Ako živite u Zagrebu i možda ste se odlučili posjetiti najbliže pseće plaže, Rijeka je odličan izbor jer je udaljena otprilike dva sata vožnje autom. Plaža za pse na Brajdici je također šljunčana, a uz košaricu za otpad i tuš sa slavinom čini idealno mjesto za kupanje s vašim kućnim ljubimcem jer ga možete isprati neposredno nakon boravka u vodi.

pseće plaže - Rijeka
FOTO: Shutterstock

Plaža za pse Duilovo, Split

Dio ove plaže rezerviran je isključivo za vaše pse, a opremljena je tuševima, zdjelicama za vodu, šatorima za sklanjanje psa od sunca i svlačionicama. Duilovo je također šljunčana plaža, a do nje se lako može doći iz bilo kojeg dijela Splita.

Pješčana plaža u Zatonu, Zadar

Ako vaš pas obožava kopati i igrati se u pijesku, Zaton bi vam mogao biti favorit. Udaljen oko 16 km od centra Zadra, Zaton posjeduje vrhunski čistu i urednu plažu koja je kvalitetno opremljena i pogodna za vaše kućne ljubimce.

Plaža Podvorska, Crikvenica

Psi i njihovi vlasnici mogli bi uživati u Crikvenici zbog toga što beach bar poslužuje odličan sladoled za pse. Uz ovu šljunčanu plažu nalaze se i baldahini te pseći park u kojem se vaš pas može jednako zabaviti kao i na plaži.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu