Juha od brokule bez vrhnja: Prava mala delikatesa! Imamo recept od kojeg ne može jednostavnije i finije

Juha od brokule

Topla ili hladna, skroz je nebitno. Točnije, bitno je onoliko koliko vam se da izdvojiti vremena. Recept je jednostavan, juha je fina i hranjiva, a uz malo dodatnog truda možete od sasvim obične juhe od brokule napraviti pravu malu delikatesu.

Kako? Tako da dio brokule ostavite cijeli, uz samu juhu, i na nju dodate malo beluga leće i svježe narezanih krastavaca koje ste marinirali limetom i/ili limunom.

Kako sam u juhu tijekom kuhanja dodala malo graška, listići mente će biti još jedan super dodatak.

Evo recepta!

Juha od brokule
FOTO: Mare

Sastojci:

  • 1 – 2 glavice brokule
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 srebrni luk (sitno nasjeckan)
  • 2 režnja češnjaka (zgnječena)
  • 1.200 g povrtnog temeljca ili vode
  • 150 g smrznutog ili mladog graška (ne onaj iz konzerve)
  • sol i papar
  • po želji skuhane beluga leće, svježi salatni krastavac mariniran u soku limete/limuna te listići mente.
Juha od brokule
FOTO: Mare

Priprema

  1. Brokulu očistite i nasjeckajte. Njezinu stabljiku nasjeckajte nasitno, a glavice možete ostaviti gotovo cijele.
  2. Zagrijte ulje te dodajte sitno nasjeckani luk. Dinstajte nekoliko minuta pa dodajte sitno kosani ili zgnječeni češnjak.
  3. Dodajte najprije sitno sjeckane stabljike brokule te podlijte polovicom temeljca.
  4. Kada provrije, dodajte grašak, glave brokule i ostatak temeljca.
  5. Kuhajte dok povrće ne omekša. Nemojte prekuhati, boja vam je dobar pokazatelj. Brokula i dalje treba ostati zelena, a ne posmeđiti.
  6. Maknite s vatre, po želji izvadite nekoliko glavica brokule sa strane, a ostatak juhe usitnite štapnim mikserom ili u blenderu do željene teksture.
  7. Servirajte juhu toplu ili hladnu, a super ukusna ideja je da marinirate salatni krastavac u soku limete i/ili limuna te dodate na površinu juhe, uz jušnu žlicu kuhane beluga leće i listiće mente.

Dobar tek!

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   3

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu