Vještičja juha: Jednostavno, brzo, fino i zdravo! Imamo recept za čarobnu kremastu juhu od brokule, graška i tikvice

juha od graska brokula i tikvica

Već kod pripreme, gledajući sve te sastojke, zelenu juhu kako krčka i crne zdjelice koje su čekale sa strane za serviranje, ova me juha podsjetila na vještičji kotao, onakve kakve viđamo u crtanim filmovima.

Od milja sam je nazvala “Vještičja juha” ili “Juha iz vještičjeg lonca“. Ako izuzmemo negativnu konotaciju koja se najčešće vezuje uz vještice, koliko je to sve daleko od istine?

Zar nije kuhanje ionako čarolija? Krećemo s popisom namirnica koje dodajemo malo pomalo, a zatim slijedi spajanje okusa, boja i tekstura.

Sve to vrijeme vođeni smo željom da ishod bude baš onakav kakav smo zamislili i, unoseći svoju energiju, korak po korak sve smo bliži našoj viziji. Naravno, ako nam recept uspije. 🙂

FOTO: Mare

Vještičja juha – recept

Kod ovog recepta nema straha, ova je juha jako jednostavna i brza za napraviti, a jednako je zdrava koliko i ukusna.

Kod serviranja si slobodno dajte oduška i nađite nešto što će zaokružiti okus, tako što ćete stvoriti balans ovoj slatkoći koju daju brokula, grašak i tikvice zajedno.

Ja sam se poigrala s čupavim klicama češnjaka, predivno žarkim i svježim rotkvicama, šarenim listovima kiselice i crnim sezamom, ali pada mi napamet još jedna varijanta.

Što mislite da u juhu stavite svježi krastavac, kockice suhog kruha i vegansko kiselo vrhnje ili čak komadiće jabuka koje su kiselijeg okusa?

Zatvorite oči, zamislite okuse i sve se nekako posloži.

Ćiribu-ćiriba. 

Sastojci za 4 – 6 tanjura juhe: 

Sastojci za serviranje:

Priprema

  1. Na ugrijanom ulju kratko popržite poriluk i dodajte tikvice koje ste prethodno narezali na veće kockice, okvirno pet centimetara i sve zajedno miješajte 2 – 3 minute.
  2. Nakidajte brokulu i s graškom dodajte u lonac te odmah zalijte temeljcem. Kuhajte dodatnih 15 –18 minuta i, kad povrće omekša, maknite s vatre.
  3. Ulijte u blender ili štapnim mikserom direktno u loncu usitnite dok ne dobijete glatku i kremastu juhu.
  4. Vratite kratko na vatru, ne više od 3 – 4 minute, začinite solju i paprom te sipajte u zdjelice ili tanjur.
  5. Poslužite s klicama češnjaka, rotkvicom, listovima kiselice i crnim sezamom. Vještičja juha je spremna za uživanje!

U slast!

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.56 / 5   9

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu