Carpaccio od tikvica
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja

Lako se priprema, spreman je za jelo nakon jednog sata mariniranja, ali za najbolji okus dobro je ostaviti ga u hladnjaku najmanje nekoliko sati, a najidealnije preko noći.
Iznenađujuće jednostavan i dobar recept. Jedan od onih za koje ćete misliti kako nema šanse da nešto tako jednostavno može ispasti tako ukusno. No, može, a bit će vam drago da ste pokušali.
Dakle, tikvice treba narezati jako tanko, poput čipsa, š̌to je tanje moguće, tako da limunska kiselina iz marinade “skuha” tikvice i one upiju sav okus maslinovog ulja, češnjaka i začinskog bilja koje odaberete.

Marinirane tikvice možete pohraniti u hladnjaku par dana. Na isti način možete marinirati cvjetove tikvica, ali dodajte manje limunovog soka.
Ja sam iskoristila jedan limun na dvije manje tikvice i dodala sam maslinovo ulje, svježe začinsko bilje, češnjak, papar i sol po potrebi. Kada dobijete dojam da je marinada obuhvatila sve tikvice, to je to.
Sastojci za marinadu:
- 1 limun (sok)
- 6 jušnih žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 režnja češnjaka (tanko narezani)
- svježe začinsko bilje
- sol i papar po želji.
Sastojci potrebni tijekom posluživanja:
- 1 jušna žlica tostiranih pinjola i pistacija
- svježe lišće bosiljka, mažurana ili nekog vama dražeg začina.
Carpaccio možete jesti kao predjelo ili prilog nekom drugom jelu, a u ovakvoj ljetnoj varijanti meni se pokazalo jako finim servirati ga i na tamnom kruhu od sjemenki s malo veganskog feta sira.

Trebate li ideju što s cvjetovima, bacite pogled na slasni recept za punjene cvjetove tikvica.
Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo

Empatija kod djece: Potaknite suosjećanje za druge od malih nogu! Evo koji čimbenici utječu na njen razvoj
- Rachel Drbohlav Ollerton
- 6 min čitanja