Carpaccio od tikvica: Imamo iznenađujuće jednostavan i dobar recept! Ovo je idealno ljetno predjelo ili prilog drugom jelu

Carpaccio od tikvica

Lako se priprema, spreman je za jelo nakon jednog sata mariniranja, ali ga je za najbolji okus dobro ostaviti u hladnjaku najmanje nekoliko sati, a najidealnije preko noći.

Iznenađujuće jednostavan i dobar recept. Jedan od onih za koje ćete misliti kako nema šanse da nešto tako jednostavno može ispasti tako ukusno.

Bit će vam drago da ste pokušali.

Dakle, tikvice treba narezati jako tanko, poput čipsa, š̌to je tanje moguće, tako da limunska kiselina iz marinade “skuha” tikvice i one upiju sav okus maslinovog ulja, češnjaka i začinskog bilja koje odaberete.

Carpaccio od tikvica
FOTO: Mare

Marinirane tikvice možete pohraniti u hladnjaku par dana. Na isti način možete marinirati cvjetove tikvica, ali dodajte manje limunovog soka.

Ja sam iskoristila jedan limun na dvije manje tikvice i dodala maslinovo ulje, svježe začinsko bilje, češnjak, papar i sol po potrebi. Kada dobijete dojam da je marinada obuhvatila sve tikvice, to je to.

Sastojci za marinadu:

Sastojci potrebni tijekom posluživanja:

Carpaccio možete jesti kao predjelo ili prilog nekom drugom jelu, a u ovakvoj ljetnoj varijanti meni se pokazalo jako finim servirati ga i na tamnom kruhu od sjemenki s malo veganskog feta sira.

Carpaccio tikvice
FOTO: Mare

Trebate li ideju što s cvjetovima, bacite pogled na slasni recept za punjene cvjetove tikvica.

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   3

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu