Carpaccio od tikvica

Carpaccio od tikvica

Lako se priprema, spreman za jelo nakon jednog sata mariniranja, ali za najbolji okus dobro je ostaviti ga u hladnjaku najmanje nekoliko sati, a najidealnije preko noći.

Iznenađujuće jednostavan i dobar recept. Jedan od onih za koje ćete misliti kako nema šanse da nešto tako jednostavno može ispasti tako ukusno. No može, a bit će vam drago da ste pokušali.

Dakle, tikvice treba izrezati na jako tanke čips oblike ,š̌to je tanje moguće , tako da limunska kiselina iz marinade “skuha” tikvice i one upiju sav okus maslinovog ulja, češnjaka i začinskog bilja kojeg odaberete.

Carpaccio od tikvica
Foto: Mare

Marinirane tikvice možete pohraniti u hladnjaku par dana. Na isti način možete marinirati cvjetove tikvica, ali dodajte manje limunovog soka.

Ja sam iskoristila 1 limun na 2 manje tikvice i dodala sam maslinovo ulje, svježe začinsko bilje, češnjak, papar i sol po potrebi. Kada dobijete dojam da je marinada obuhvatila sve tikvice, to je to.

Na primjer:

Marinada

  • 1 limun (sok),
  • 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
  • 4 režnja češnjaka (tanko narezani),
  • svježe začinsko bilje,
  • sol i papar po želji.

Tijekom posluživanja

  • 1 žlica tostiranih pinjola i pistacija
  • svježe lišće bosiljka, mažurana ili nekog vama dražeg začina.

Carpaccio možete jesti kao predjelo ili prilog nekom drugom jelu, a ovako u ljetnoj varijanti meni se pokazalo jako finim servirati ga i na tamnom kruhu od sjemenki s malo veganskog feta sira.

Carpaccio tikvice
Foto: Mare

Trebate li još neku ideju što s cvjetovima, ovdje ima još jedan slasni recept za punjene cvjetove tikvica.

Više mojih recepata možete potražiti ovdje.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu