Carpaccio od tikvica: Imamo iznenađujuće jednostavan i dobar recept! Ovo je idealno ljetno predjelo ili prilog drugom jelu
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Lako se priprema, spreman je za jelo nakon jednog sata mariniranja, ali ga je za najbolji okus dobro ostaviti u hladnjaku najmanje nekoliko sati, a najidealnije preko noći.
Iznenađujuće jednostavan i dobar recept. Jedan od onih za koje ćete misliti kako nema šanse da nešto tako jednostavno može ispasti tako ukusno.
Dakle, tikvice treba narezati jako tanko, poput čipsa, š̌to je tanje moguće, tako da limunska kiselina iz marinade “skuha” tikvice i one upiju sav okus maslinovog ulja, češnjaka i začinskog bilja koje odaberete.
Marinirane tikvice možete pohraniti u hladnjaku par dana. Na isti način možete marinirati cvjetove tikvica, ali dodajte manje limunovog soka.
Ja sam iskoristila jedan limun na dvije manje tikvice i dodala maslinovo ulje, svježe začinsko bilje, češnjak, papar i sol po potrebi. Kada dobijete dojam da je marinada obuhvatila sve tikvice, to je to.
Sastojci za marinadu:
- 1 limun (sok)
- 6 jušnih žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 režnja češnjaka (tanko narezani)
- svježe začinsko bilje
- sol i papar po želji.
Sastojci potrebni tijekom posluživanja:
- 1 jušna žlica tostiranih pinjola i pistacija
- svježe lišće bosiljka, mažurana ili nekog vama dražeg začina.
Carpaccio možete jesti kao predjelo ili prilog nekom drugom jelu, a u ovakvoj ljetnoj varijanti meni se pokazalo jako finim servirati ga i na tamnom kruhu od sjemenki s malo veganskog feta sira.
Trebate li ideju što s cvjetovima, bacite pogled na slasni recept za punjene cvjetove tikvica.
Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja