Carpaccio od tikvica

Carpaccio od tikvica

Lako se priprema, spreman je za jelo nakon jednog sata mariniranja, ali za najbolji okus dobro je ostaviti ga u hladnjaku najmanje nekoliko sati, a najidealnije preko noći.

Iznenađujuće jednostavan i dobar recept. Jedan od onih za koje ćete misliti kako nema šanse da nešto tako jednostavno može ispasti tako ukusno. No, može, a bit će vam drago da ste pokušali.

Dakle, tikvice treba narezati jako tanko, poput čipsa, š̌to je tanje moguće, tako da limunska kiselina iz marinade “skuha” tikvice i one upiju sav okus maslinovog ulja, češnjaka i začinskog bilja koje odaberete.

Carpaccio od tikvica
FOTO: Mare

Marinirane tikvice možete pohraniti u hladnjaku par dana. Na isti način možete marinirati cvjetove tikvica, ali dodajte manje limunovog soka.

Ja sam iskoristila jedan limun na dvije manje tikvice i dodala sam maslinovo ulje, svježe začinsko bilje, češnjak, papar i sol po potrebi. Kada dobijete dojam da je marinada obuhvatila sve tikvice, to je to.

Sastojci za marinadu:

Sastojci potrebni tijekom posluživanja:

Carpaccio možete jesti kao predjelo ili prilog nekom drugom jelu, a u ovakvoj ljetnoj varijanti meni se pokazalo jako finim servirati ga i na tamnom kruhu od sjemenki s malo veganskog feta sira.

Carpaccio tikvice
FOTO: Mare

Trebate li ideju što s cvjetovima, bacite pogled na slasni recept za punjene cvjetove tikvica.

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   3

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu