Šiške za svaki oblik lica

Šiške za svaki oblik lica

Mnogi danas biraju šminku i oblik frizure prema obliku lica, a šiške koje su sastavni dio svake frizure nerijetko izazivaju nevolje ako ih se ne prilagodi obliku lica. Za vas smo pripremili šiške za svih šest oblika lica, a u nastavku doznajte koji to oblik šiški vama najbolje pristaje.

1. Šiške za četvrtasto lice

Poznato je da šiške općenito najbolje pristaju osobama četvrtastog oblika lica. Bilo da su one ošišane ravno ili na stranu, vizualno zaokružuju lice te smanjuju visinu čela, a jedino što kod ovakvog oblika lica trebate izbjeći su šiške oštrih linija.

Četvrtasto lice - šiške

2. Šiške za ovalno lice

Kod ovalnog oblika lica ne možete pogriješiti sa šiškama. Poznato je da ovom obliku lica pristaju sve frizure, pa tako i šiške. Uzmite si slobodu eksperimentiranja sa šiškama dok ne pronađete one koje vam se najviše sviđaju.

Ovalno lice - šiške

3. Šiške za okruglo lice

Kod okruglog oblika lica potrebno je vizualno izdužiti lice i maknuti fokus s punijih obraza. Kod ovakvog oblika lica najpoželjnije su šiške ošišane na stranu, a ako se ipak odlučite za one ravne, preporučujemo vam da izaberete guste i pomalo zaobljene šiške, dužine malo iznad obrva.

Šiške ošišane na stranu mogu biti guste ili stanjene, no budite na oprezu s ravnim šiškama jer one neće imati isti efekt ako su tanke.

Okruglo lice - šiške

4. Šiške za srcoliko lice

Za srcoliko lice preporučujemo šiške na stranu koje će izjednačiti širinu čela s uskom bradom. Šiške ošišajte postepeno te istanjite malo pri vrhovima.

Izbjegavajte ravno ošišane šiške jer one mogu dodatno naglasiti širinu čela pa tako i srcolik oblik lica, a ako se ipak odlučite na ravne šiške, neka one budu razbarušene i stanjene, a podijeljene na lagani razdjeljak po sredini.

Srcoliko lice - šiške

5. Šiške za duguljasto lice

Kod duguljastog lica potrebno je naglasiti širinu lica, a fokus maknuti s duljine. Šiške kod ovakvog tipa lica su odličan izbor, pogotovo one ravne, oštrih linija. Šiške također mogu biti ošišane na stranu, no pokušajte izbjeći stanjivanje šiški, poželjno je da su one guste.

Duguljasto lice - šiške

6. Šiške za trokutasto lice

Kod trokutastog lica potrebno je naglasiti čelo koje je obično veoma usko, a skrenuti pažnju sa široke čeljusti. Preporučujemo vam ravne šiške oštrih linija koje će naglasiti širinu čela kao i šiške ošišane postepeno na stranu.

Trokutasto lice - šiške

Šiške izvrsno pristaju uz bob frizuru, a o bob frizurama pročitajte ovdje. Ako želite pročitati više o odabiru prave frizure za Vaš oblik lica, kliknite ovdje.

Članak objavljen:

Saznajte više o frizurama u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.25 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: siske, siske 2017, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu