Bob frizure za svaki oblik lica

bob_frizure

Bob frizura nastala je još početkom 20. stoljeća kada su žene odbacile tradicionalne duge frizure te odvažno kosu skratile na razinu brade. Otada bob nije izašao iz mode, a danas poznajemo desetke varijanti iste frizure, nešto kraće ili nešto duže, ravne ili kovrčave, sa šiškama ili pramenovima.

Donosimo nekoliko prijedloga za različite dužine bob frizure, te savjete kako odabrati bob prema obliku i proprocijama lica.

Kratki bob

Bog frizura dužine do brade nikada ne izlazi iz mode, a pristaje gotovo svima. Odličan je izbor za žene s tanjom i slabijom kosom jer djeluje voluminozno, čak i na ravnoj kosi.

bob

Kratki bob s prirodnim uvojcima omekšat će grublje crte lica, a u kombinaciji sa šiškama djeluje naročito mladenački i živahno. Želite li postići dodatni efekt punoće kose, površinske pramenove posvijetlite nekoliko nijansi od temeljne boje. 

Produženi bob

Ako se ne osjećate dovoljno sigurno oko skraćivanja kose u kratki bob, produženi bob je odličan kompromis. Dobit ćete željenu promjenu frizure bez pretjeranog rizika, a kosu ćete i dalje moći jednostavno skupiti u punđu ili rep.

dugi_bob

Ravne varijante produženog boba izgledaju istovremeno i poslovno i elegantno. Ako prirodno imate valovitu ili “neposlušnu” kosu, ova dužina može biti idealna za Vas jer će blagi uvojci djelovati ženstveno i šarmantno bez mnogo truda.

Stepenasti bob

Pramenovi različite duljine dodaju volumen kosi i oblikuju lijepi profil glave. Kraći na pozadini, a duži kraj lica, stepenasti bob je uvijek upečatljiv i zanimljiv, bilo u ravnom obliku ili u uvojcima.

stepenasti_bob

Hrabrije djevojke mogu se odlučiti za velik raspon dužine, tako da je na vratu kosa sasvim kratka, a kraj lica dolazi do ključne kosti; takvu frizuru može biti zahtjevnije održavati, ali nikad ne ostaje neprimijećena.

Bob za izduženo lice

Izduženo lice uz pravu frizuru može izgledati ovalno. Bob frizura dužine brade stvorit će iluziju širine pa će tako lice vizualno izgledati kraće. 

bob_za_izduzeno_lice

Šiške i blagi uvojci dat će kosi voluminoznost i također vizualno skratiti lice, pa se ženama s izduženim crtama preporučuju lepršave, kraće i bujne bob frizure.

Bob za okruglo lice

Žene s okruglim licem često misle kako moraju nositi dugu kosu koja će ih izdužiti. Međutim, već dobro oblikovani bob u razini brade može jako lijepo pristajati okruglom licu i naglasiti mladenački izgled.

bob_okruglo_lice

Ako želite vizualno izdužiti lice, izbjegavajte bob kraći od razine brade, a razdjeljak stavite na stranu. Ovom tipu lica odlično pristaju i asimetrične frizure.

Bob za četvrtasto lice

Uvijeni pramenovi ispod razine brade sakrit će oštre linije čeljusti te omekšati oblik četvrtastog lica. Bob frizure koje dosežu tek nešto ispod razine brade usmjerit će pozornost prema središtu lica, odnosno naglasiti oči.

bob_kvadrat

Odvažne bob frizure nejednako odrezanih pramenova s pramenovima također omekšavaju linije četvrtastog lica, a razdjeljak pomaknut sa sredine razbija kvadratnu strukturu i dojam strogoće.

Šiške mogu također zaokružiti četvrtasto lice, ali ne smiju biti prekratke ili preširoko odrezane; najbolje je da dopiru do linija očiju.

Bob frizure za srcoliko lice

Ženama sa srcolikim licem najbolje odgovaraju frizure koje otkrivaju njihove lijepe jagodične kosti, a istovremeno stvaraju dojam punoće na području uske brade.

bob_srcoliko

Lepršavi bob koji daje punoću u donjem dijelu te vizualno smanjuje širinu čela idealan je izbor za ovaj tip lica, kao i šiške počešljane u stranu. Bob nikako nje bi trebao biti kraći od dužine brade.

Bob za ovalno lice

Ovalno lice može lagano iznijeti gotovo sve oblike i dužine bob frizura bez mnogo rizika, pa šišanje zaista predstavlja razne mogućnosti za kreativnost. 

bob_oval

Bob ravnih linija naglasit će frizuru kao takvu, a prirodni valoviti uvojci djelovati romantično i ženstveno u svakoj prilici. One odvažnije mogu se odlučiti za veliki voluminozni bob, a posebno zaigrano izgleda kraći bob s velikim čvrstim uvojcima. 

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   8

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: bob frizure, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu