Pedikura – upute za najbolju pedikuru kod kuće

pedikura

Pedikura i lijepi nokti na nogama sastavni su dio uređivanja za izlazak u otvorenim cipelama, no svaka se žena osjeća dotjerano kada su joj nokti na rukama i nogama uređeni. Ukoliko želite svakog dana imati prekrasno uređene nokte, nastavite čitati jer donosimo najbolje proizvode i korake do kućne pedikure.

Za pedikuru nije potrebno mnogo, a pogotovo ne odlazak u spa centar za koji mnogi niti ne mogu odvojiti vrijeme ili novac. Bilo da želite urediti stopala prije ljetnih mjeseci i sandala ili se jednostavno želite osjećati posebno u svojoj koži, sve si možete priuštiti u vlastitom domu.

Ukoliko se spremate provesti pedikuru kod kuće, potrebno vam je nekoliko pomagala i proizvoda koji će olakšati sam proces te pružiti savršen rezultat.

Za pedikuru kod kuće potrebno je:

 • Kupka za stopala (po želji dodajte sol za kupanje)
 • Ručnik i posuda za kupku (lavor)
 • Kamen za uklanjanje odumrle kože sa stopala
 • Losion ili krema za stopala,
 • Štapić za kutikule i turpija,
 • Ulje za kutikule (ili obično kokosovo ulje)
 • Škarice ili grickalica za nokte,
 • Bazni lak i nadlak
 • Lak u boji

Kada prikupite sve potrebno za pedikuru, napunite posudu (plastični lavor) s toplom vodom u koju možete dodati sol za kupanje, tj. himalajsku sol i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru. Umočite stopala i držite ih u kupki 5-10 minuta dok koža i nokti ne postanu mekši.

pedikura-kod-kuce

Zatim uz pomoć kamena uklonite odumrlu kožu na petama i donjem dijelu stopala. Kada ste gotovi, isperite stopala i posušite ih ručnikom. Nanesite losion ili kremu u debljem sloju i lagano izmasirajte stopala. Umjesto losiona, može vam poslužiti i bilo koje biljno ulje poput kokosovog.

Nanesite i ulje na kutikule, pričekajte da se upije otprilike 5 minuta, a zatim pogurajte kožicu uz pomoć štapića za kutikule. Nokte oblikujte u smjeru prirodnog rasta, no preporučljivo je nokte na nogama rezati u “kockasti” oblik. Turpijom zagladite oštre kuteve kako ne biste uništili omiljene najlonke i dobro operite nokte kako biste uklonili ulje.

Nanesite tanak sloj baznog laka za zaštitu noktiju od laka u boji i pričekajte nekoliko minuta dok se ne osuši. Slijedi nanošenje laka u boji, točnije dva tanka sloja. Između svakog sloja laka pričekajte 10-ak minuta. Na kraju nanesite završni sloj nadlaka za dulje trajanje.

Kada ste završili s lakiranjem, izbjegavajte šetanje i obuvanje obuće ili čarapa minimalno sat vremena kako bi se pedikura u potpunosti osušila. Za pomoć odvajanja prstiju na nogama, poslužite se presavinutim toaletnim papirom, pamučnim vaticama ili kupovnim kalupom za lakiranje noktiju na nogama.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Pedikura – upute za najbolju pedikuru kod kuće

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

 • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
 • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
 • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.