Pedikura – upute za najbolju pedikuru kod kuće

Pedikura - upute za najbolju pedikuru kod kuće

Pedikura i lijepi nokti na nogama sastavni su dio uređivanja za izlazak u otvorenim cipelama, no svaka se žena osjeća dotjerano kada su joj nokti na rukama i nogama uređeni. Ukoliko želite svakog dana imati prekrasno uređene nokte, nastavite čitati jer donosimo najbolje proizvode i korake do kućne pedikure.

Za pedikuru nije potrebno mnogo, a pogotovo ne odlazak u spa centar za koji mnogi niti ne mogu odvojiti vrijeme ili novac. Bilo da želite urediti stopala prije ljetnih mjeseci i sandala ili se jednostavno želite osjećati posebno u svojoj koži, sve si možete priuštiti u vlastitom domu.

Ukoliko se spremate napraviti pedikuru kod kuće, potrebno vam je nekoliko pomagala i proizvoda koji će olakšati sam proces te pružiti savršen rezultat.

Pedikura kod kuće
FOTO: Shutterstock

Za pedikuru kod kuće potrebno je:

  • kupka za stopala (po želji dodajte sol za kupanje)
  • ručnik i posuda za kupku (lavor)
  • kamen za uklanjanje odumrle kože sa stopala
  • losion ili krema za stopala
  • štapić za kutikule i turpija
  • ulje za kutikule (ili obično kokosovo ulje)
  • škarice ili grickalica za nokte
  • bazni lak i nadlak
  • lak u boji.

Pedikura kod kuće – koraci

Kada prikupite sve potrebno za pedikuru, napunite posudu (plastični lavor) toplom vodom u koju možete dodati sol za kupanje, tj. himalajsku sol i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru. Umočite stopala i držite ih u kupki 5 – 10 minuta dok koža i nokti ne postanu mekši.

Uklanjanje odumrle kože na petama
FOTO: Shutterstock

Zatim uz pomoć kamena uklonite odumrlu kožu na petama i donjem dijelu stopala. Kada ste gotovi, isperite stopala i posušite ih ručnikom. Nanesite losion ili kremu u debljem sloju i lagano izmasirajte stopala. Umjesto losiona, može vam poslužiti i bilo koje biljno ulje poput kokosovog.

Pročitajte članke:

Krema za stopala
FOTO: Shutterstock

Nanesite i ulje na kutikule, pričekajte da se upije otprilike pet minuta, a zatim pogurajte kožicu uz pomoć štapića za kutikule.

Nokte oblikujte u smjeru prirodnog rasta, no preporučljivo je nokte na nogama rezati u “kockasti” oblik. Turpijom zagladite oštre kuteve kako ne biste uništili omiljene najlonke i dobro operite nokte kako biste uklonili ulje.

Pročitajte članak “Kako oblikovati nokte?“.

Nanesite tanak sloj baznog laka za zaštitu noktiju od laka u boji i pričekajte nekoliko minuta dok se ne osuši. Slijedi nanošenje laka u boji, točnije dva tanka sloja. Između svakog sloja laka pričekajte 10-ak minuta. Na kraju nanesite završni sloj nadlaka za dulje trajanje.

Lakiranje noktiju
FOTO: Shutterstock

Kada ste završili s lakiranjem, izbjegavajte šetanje i obuvanje obuće ili čarapa minimalno sat vremena kako bi se pedikura u potpunosti osušila. Za pomoć odvajanja prstiju na nogama, poslužite se presavinutim toaletnim papirom, pamučnim vaticama ili kupovnim kalupom za lakiranje noktiju na nogama.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu