Manikura kod kuće – postignite savršene nokte u samo par koraka

manikura

Lijepo uređeni nokti jednostavno odaju dojam elegancije i urednosti, što je posebno važno kada se nalazimo na radnom mjestu ili važnijim događanjima te želimo da naše ruke izgledaju besprijekorno. Ipak, manikure u salonu dosta su skupocjene, stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako postići prekrasnu manikuru kod kuće!

Manikura je mnogim ženama ne samo potreba već i mali ritual njege prema samoj sebi, a pravo zadovoljstvo je kada si možemo priuštiti odlazak u salon na kvalitetnu manikuru. Ne zaboravimo da i mnogi zaposleni muškarci odlaze na uređivanje noktiju jer lijepe ruke odišu otmjenošću te pružaju skladan dojam osobe koja brine o svome izgledu.

Nažalost, kontinuirane manikure zahtijevaju mnogo vremena i novca te si ih ne možemo uvijek priuštiti. Kako se ne biste osjećali nepotpuno bez lijepih noktiju s kojima izlazite iz salona, slijedite korake u nastavku i postignite savršenu manikuru u svome domu.

Manikura kod kuće – koraci za savršene nokte 

Za sljedeće korake potrebno vam je samo nešto vremena i kvalitetni proizvodi za njegu noktiju poput ulja za nokte i kožicu oko noktiju, štapić za kožicu oko noktiju, podlak za zaštitu boje i same površine nokta, lak u boji po izboru te nadlak za zaštitu od oštećenja.

oblikovanje-noktiju

1. Čišćenje i rezanje noktiju

Prije nego krenete s uređivanjem noktiju, potrebno je ukloniti eventualne ostatke prijašnjeg laka. Zatim kreće oblikovanje škaricama ili grickalicom, a preporučljivo je slijediti prirodan rast nokta te pripaziti da nokat ne odrežete odviše kratko.

2. Oblikovanje noktiju turpijom

Nakon rezanja, nokte je potrebno oblikovati turpijom. Odaberite turpiju koja neće biti gruba niti za vašu kožu jer kontinuirano turpijanje čini nokte osjetljivima te se oni lakše listaju. Također, turpijajte nokte laganim pokretima se jedne strane na drugu i pod blagim kutom kako ne biste oštetili kožu ispod noktiju.

3. Uređivanje kože oko noktiju

Neuređena koža oko noktiju rezultirat će zanokticama i lošom manikurom te se svakako treba urediti prije nanošenja laka za nokte. Najbolje ćete ju omekšati uljem za kutikule ili primjerice kokosovim uljem ako nemate poseban proizvod.

stapic-za-kutikule

Zatim se prihvatite štapića za kutikule i lagano pogurajte kožicu prema gore ili na stranu kako biste povećali površinu nokta. Kožicu oko noktiju nikako nije dobro rezati jer ona zapravo štiti nokte od bakterija i nečistoća te će zbog rezanja samo još više rasti.

4. Priprema za lakiranje

Nokte dobro očistite i obrišite nakon ulja kako bi lak što bolje prianjao i ne bi se prijevremeno skidao. Zatim nanesite sloj podlaka na nokte kao zaštitu nokta od boje samog laka i pomoć pri duljem trajanju laka.

5. Lakiranje noktiju

Zatim slijedi nanošenje dva sloja laka u boji po izboru. Idealno bi bilo lak nanijeti u samo dva-tri poteza kako biste izbjegli neuredan izgled noktiju ili previše laka. Počnite s jedne strane nokte, raširivši četkicu što je više moguće za maksimalno prekrivanje površine.

manikura-kod-kuce

Nakon prvog poteza, preklopite početak drugog poteza s prvim kako biste prekrili ostatak površine nokta i dobili što pravilniji sloj. Pričekajte 2-5 minuta prije nanošenja sljedećeg sloja. Za kraj, zaštitite lak u boji s jednim slojem prozirnog nadlaka

Pustite nokte da se osuše barem 30-ak minuta, ugodno se smjestite u najdraži kutak vašeg doma i pripremite magazine ili epizodu omiljene serije dok čekate da se vaša manikura osuši. Lak bi trebao trajati minimalno 4 dana, a zahvaljujući četiri sloja koja ste nanijeli, moguće je izdržati i do 10 dana.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu