Manikura kod kuće: Ne bacajte novac na salone! Evo kako u pet koraka do savršenih noktiju

Manikura kod kuće

Lijepo uređeni nokti odaju dojam urednosti i elegancije, što je posebno važno kada se nalazimo na radnom mjestu ili važnijim događanjima te želimo da naše ruke izgledaju besprijekorno.

Manikura je mnogim ženama ne samo potreba, već i mali ritual njege prema samoj sebi, a pravo zadovoljstvo je kada si možemo priuštiti odlazak u salon na kvalitetnu manikuru. Ne zaboravimo da i mnogi zaposleni muškarci odlaze na uređivanje noktiju jer lijepe ruke odišu otmjenošću te pružaju dojam osobe koja brine o svojem izgledu.

Nažalost, kontinuirane manikure u salonima zahtijevaju mnogo vremena i novca te si ih ne možemo uvijek priuštiti. Kako se ne biste osjećali nepotpuno bez lijepih noktiju s kojima izlazite iz salona, slijedite korake u nastavku i postignite savršenu manikuru u svojem domu.

Manikura kod kuće – koraci za savršene nokte 

Za sljedeće korake potrebno vam je samo nešto vremena i kvalitetni proizvodi za njegu noktiju, poput ulja za nokte i kožicu oko noktiju, štapić za kožicu oko noktiju, podlak za zaštitu boje i same površine nokta, lak u boji po izboru te nadlak za zaštitu od oštećenja.

1. Čišćenje i rezanje noktiju

Prije nego krenete s uređivanjem noktiju, potrebno je ukloniti eventualne ostatke prijašnjeg laka. Zatim kreće oblikovanje škaricama ili grickalicom, a preporučljivo je slijediti prirodan rast nokta te pripaziti da nokat ne odrežete prekratko.

2. Oblikovanje noktiju turpijom

Nakon rezanja nokte je potrebno oblikovati turpijom. Odaberite turpiju koja neće biti gruba za vašu kožu jer kontinuirano turpijanje čini nokte osjetljivima te se oni lakše listaju. Također, turpijajte nokte laganim pokretima s jedne strane na drugu i pod blagim kutom, kako ne biste oštetili kožu ispod noktiju.

Uređivanje kože oko noktiju
FOTO: Shutterstock

3. Uređivanje kože oko noktiju

Neuređena koža oko noktiju rezultirat će zanokticama i lošom manikurom te se svakako treba urediti prije nanošenja laka za nokte. Najbolje ćete je omekšati uljem za kutikule ili npr. kokosovim uljem, ako nemate poseban proizvod.

Zatim se prihvatite štapića za kutikule i lagano pogurajte kožicu prema gore ili na stranu, kako biste povećali površinu nokta. Kožicu oko noktiju nikako nije dobro rezati jer ona zapravo štiti nokte od bakterija i nečistoća te će zbog rezanja samo još više rasti.

4. Priprema za lakiranje

Nokte dobro očistite i obrišite nakon ulja kako bi lak što bolje prianjao i ne bi se prijevremeno skidao. Zatim nanesite sloj podlaka na nokte kao zaštitu od boje samog laka i pomoć pri duljem trajanju laka.

5. Lakiranje noktiju

Zatim slijedi nanošenje dva sloja laka u boji po izboru. Idealno bi bilo lak nanijeti u samo 2 – 3 poteza, kako biste izbjegli neuredan izgled noktiju ili previše laka. Počnite s jedne strane nokte, raširivši četkicu što je više moguće za maksimalno prekrivanje površine.

Nakon prvog poteza preklopite početak drugog poteza s prvim, kako biste prekrili ostatak površine nokta i dobili što pravilniji sloj. Pričekajte 2 – 5 minuta prije nanošenja sljedećeg sloja.

Za kraj zaštitite lak u boji jednim slojem prozirnog nadlaka. 

Pustite nokte da se osuše barem 30-ak minuta, ugodno se smjestite u najdraži kutak vašeg doma i pripremite časopise, knjigu ili epizodu omiljene serije dok čekate da se manikura osuši. Lak bi trebao trajati minimalno četiri dana, a zahvaljujući četiri sloja koja ste nanijeli, možda će izdržati i do 10 dana.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu