Četka za ravnanje kose – vrijedi li kupovine i kako je koristiti?

cetka-ravnanje-kose

Četka za ravnanje kose novi je trend u svijetu ljepote, a mi smo odlučili istražiti isplati li se kupovine. Osobe s valovitom ili kovrčavom kosom uvijek mogu postići ravnu kosu uz pomoć pegle, no svi znamo koje su posljedice redovitog korištenja pegle za kosu. Četka za ravnanje predstavlja zamjenu toplinskim alatima te će brže izravnati kosu i napraviti manje štete. U nastavku pročitajte koliko je ova četka učinkovita i koje su njene prednosti i mane.

Prije svega, četka za ravnanje kose koristi toplinu i njeno će djelovanje biti slično korištenju sušila ili pegle za kosu. Ipak, ona neće u tolikoj mjeri oštetiti vlasi kako bi to učinila i pegla. Nije potrebno naglasiti da svakodnevno korištenje toplinskih alata za oblikovanje kose nikako ne pomaže, ali ako već morate, idite s manje štetnom verzijom.

Mnogi smatraju da četka oduzima mnogo manje vremena od pegle ili feniranja, a preporučuje se četka s tehnologijom aniona jer manje oštećuje vlasi. Takva četka radi na principu negativnih iona koji razbijaju statički elektricitet u kosi. Ravnanje kose uz pomoć tehnologije aniona poželjno je zbog korištenja manje temperature za jednak učinak. Istu tehnologiju možete potražiti i prilikom odabira sušila ili pegle za kosu.

Dobre strane četke za ravnanje kose

  • Manje isušuje i oštećuje – za razliku od pegle za kosu.
  • Kratko vrijeme ravnanja – srednje gustu kosu je moguće izravnati u nekoliko minuta.
  • Jednostavno korištenje – samo je potrebno prolaziti četkom kroz manje pramenove kose.
  • Niža temperatura – četka s anionskom tehnologijom koristi nižu temperaturu za ravnanje.
  • Zaglađuje kosu – kosa će izgledati urednije i zaglađenije, posebice ako nije prethodno oštećena.
cetka-ravnanje-kose

Kako djeluje četka za ravnanje kose?

Četka za ravnanje pomaže osušiti vlažnu kosu te ju ujedno izravnati pomoću topline. Kao što ste prethodno mogli pročitati, preporučuje se četka s anionskom tehnologijom za manje oštećenja.

Četku nije dobro koristiti na potpuno mokroj kosi već tek kada se kosa prirodno osuši do 70-80%. Na taj ćete način smanjiti isušivanje i dopustiti kosi da se oporavi tijekom prirodnog sušenja.

Loše strane četke za ravnanje kose

Ono što biste trebali znati prije kupovine četke za ravnanje jest:

  • Dulje vrijeme ravnanja za gustu kosu – gustu kosu i deblje vlasi četka ne može toliko dobro izravnati pa se mogu pojaviti neželjeni valovi. Ako biste htjeli u potpunosti izravnati deblje vlasi, automatski se primorani dulje koristiti četku i više oštetiti kosu.
  • Nespretna za veoma kovrčavu kosu – kod veoma kovrčave kose, veća je mogućnost da će vas četka počupati i oštetiti kosu. Također, kovrčave dijelove blizu tjemena teško je dohvatiti i na kraju izravnati.
  • Neuredan izgled oštećene kose – nažalost, četka za ravnanje može lijepo zagladiti samo minimalno oštećenu kosu, dok će na prethodno oštećenoj i suhoj kosi još više istaknuti suhe dijelove.
  • Slabije ravnanje od pegle za kosu – četka je odlična za popravak i blago ravnanje kose, ali će teško izravnati kosu kao što to može učiniti kvalitetna pegla.

Sve u svemu, četka za ravnanje je odlično rješenje za osobe s tanjom i blago valovitom/kovrčavom kosom. Generalno ravnoj kosi pomoći će zagladiti i urediti izgled, pogotovo ako trebate popravak frizure. Nažalost, četka ne može u potpunosti izravnati kovrčavu kosu (koja je prirodno suha) i u tome slučaju može samo zakomplicirati stvari.

Cijena četke za ravnanje kose rangira od 200 do 1500 kn, ovisno o proizvođaču i tome koliko ste spremni izdvojiti za pojedini model. Mnogi su zadovoljni povoljnijim modelima, no prije kupovine se preporučuje pročitati iskustva na raznim forumima koja će vam pomoći pri odabiru.

Članak objavljen:

Saznajte više o frizurama u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o njezi kose u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.15 / 5   13

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: četka za ravnanje kose, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu