Frizure do ramena – deset frizura za kosu do ramena

frizure-do-ramena

Iako dužina kose može ograničiti vaš izbor kada je riječ o frizurama, za kosu do ramena postoje različite frizura s podignutom kosom, koje ne ovise isključivo o duljini kose, niti je otkrivaju. Osim ljetnih vrućina i dana kada žurite s jednog kraja grada na drugi, svaki formalni događaj razlog je da uvijek na umu imate neke od njih.

Punđa (bun)

Punđa je vjerojatno najjednostavnija frizura s podignutom kosom koju možete same napraviti. Zbog nedovoljno guste kose do ramena, ona može izgledati oskudno. U tom slučaju pomaže dodatno začešljavanje kose. No danas su moderne opuštene punđe koje, osim što eliminiraju taj problem, ostavljaju dojam ležerne elegancije.

pundja-pletenice

Prije nekoliko godina posebno su popularne bile balerina punđe koje uvijek ostavljaju dojam da je kosa od koje su složene puno duža i većeg volumena, nego što zapravo je.

Pletenice

One nikada nisu izašle iz mode. Bez obzira na svoju veličinu ili položaj, lako ih je uklopiti u svaki styling i frizuru.

Ravni lob

Ravni lob bez slojeva s razdljeljkom na sredinu ili u stranu je super jednostavavan stil koji izdužuje vrat. Ova frizura odlična je za sve žene čija je kosa uništena od alata za stiliziranje (pegle, uvijača i sl.). Ravna kosa čini se guščom i zdravijom.

ravni-lob

Duži bob

Duži bob je jedna od boljih opcija za žene četvrtastog lica. Zaobljenost vrhova ublažava liniju vilice, a razdjeljak po sredini ne naglašava širinu i uglove lica. Isti stil loše će stajati duguljastim licima.

duzi-bob

Stepenasta frizura

Stepenasto ošišana kosa stoji gotovo svima i jednostavna je za održavanje. Bez obzira na to sušite li kosu prirodno ili sušilom, ona će vas sama po sebi učiniti ženstvenima i zanosnima.

stepenasto

Konjski rep

Frizura koja daje najviše mogućnosti sigurno je konjski rep. Za transformaciju običnog repa potrebno je minimalno vašeg vremena. Možete ga upotpuniti pletenicama, povezati mašnom ili zagladiti lakom za kosu.

konji-rep-za-kratku-kosu

Šiške

One su najbrži način da učinite svoje lice zanimljivijim. Osim što uokviruju lice s lakoćom upotpunjuju druge stilove.

Razigrane kečke ili pužići

Ako ste za vragolasti izgled i nije vas strah eksperimentirati, razdijelite kosu na dva dijela i povežite kečke. Možete od njih napraviti pletenice ili male pužiće na glavi.

puzici

Kosa pričvršćena na jednoj strani

Za iznimno gustu kosu prikladno je polovično pričvršćivanje kose komadom nakita za kosu. Za kosu kojoj je pak potreban volumen, postoje jednostavni trikovi sušenja kose naglavačke. Nešto radikalniji, ali dugotrajniji učinak, imat će pramenovi, ombre ili balayage.

Nježno ukovrčana kosa

Suptilni valovi koji ne povećavaju lice odličan su izbor za žene okrugloga lica. Osobito uz šiške pomaknute u stranu koje razbijaju okruglu liniju kose. Nešto raskošniji valovi bolje pristaju ovalnim licima, a najbolje duguljastima.

Polupodignuta (kovrčava) kosa

Dok je kovrčava kosa uvijek ženstvena i senzualna, začešljani gornji sloj kose toj frizuri daje dimenziju otmjenosti i feminilne autoritarnosti. Začešljani dio možete uvijek pokupiti u rep ili složiti u malu punđu.

polupodignuta-kosa
Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.57 / 5   7

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: frizure do ramena, stepenaste frizure do ramena, kosa do ramena, frizure za kosu do ramena, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu