Za udruge za zaštitu okoliša osigurano 55.000 eura: Evo koji projekti imaju prednost i kako se prijaviti

Za udruge za zaštitu okoliša osigurano 55.000 eura

Zagrebačka županija će u ovoj godini poduprijeti rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode s 55.000 eura, a Natječaj za prijavu programa i projekata otvoren je do 5. svibnja.

Na natječaj se mogu javiti udruge upisane u Registar udruga Republike Hrvatske koje djeluju najmanje jednu godinu u Hrvatskoj i neprofitne organizacije upisane u Registar neprofitnih organizacija, a koje su programski usmjerene na zaštitu okoliša i prirode, priopćeno je iz Zagrebačke županije.

Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 700 eura, a najveći iznos 5.300 eura.

Prednost kod dobivanja financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije za razdoblje 2022. – 2025.

Zagrebačka županija će u ovoj godini poduprijeti rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode s 55.000 eura
FOTO: Shutterstock

Tri vrste projekata imaju prioritet

Prioritet kod dobivanja sredstava imat će edukativni projekti na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te projekti koji promoviraju životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada.

Također, prednost će imati:

  • projekti koji rade na očuvanju zaštićenih područja i drugih zaštićenih prirodnih vrijednosti kroz projekte revitalizacije te čišćenja divljih odlagališta otpada, uz uspostavu mjera za sprječavanje ponovnog nastajanja
  • projekti za zaštitu i očuvanje sastavnica okoliša (zrak, tlo i vode)
  • projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Jedan prijavitelj može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt u okviru ovog natječaja i to na razdoblje provedbe do 31. prosinca 2023., ističu iz Zagrebačke županije.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se na internetskoj stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, pod rubrikom Natječaji.

Više informacija može se dobiti na brojevima telefona 01/6311-761 i 01/6311-762 ili e-porukom na t.fratric@zagrebacka-zupanija.hr i d.begic@zagrebacka-zupanija.hr.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu