12 minuta kretanja protiv raka: Pridružite se akciji, popijte zdravi napitak i prevenirajte zloćudne bolesti za čak 40 %

12 minuta kretanja protiv raka

Povodom Europskog tjedna borbe protiv raka pridružite se akciji koja će se održati u četvrtak 25. svibnja od 11:30 do 13:00 sati na Europskom trgu. U 11:55 sati (simbolično pet minuta do 12 sati) laganom šetnjom okupljeni će se uputiti prema Zagrebačkoj katedrali i zatim prošetati nazad do Europskog trga.

Ovom šetnjom u trajanju 12 minuta želi se ukazati na to da je uz tjelesnu aktivnost iznimno važno poštivanje Europskog kodeksa protiv raka koji upravo kroz 12 životno važnih preporuka naglašava kako smanjiti mogućnost pojave ove opake bolesti.

12 koraka za smanjenje rizika od raka
FOTO: Hrvatska liga protiv raka

Javnozdravstvenom akcijom 12 minuta kretanja protiv raka u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, želi se naglasiti važnost kretanja, a isto tako i važnost pridržavanja 12 preporuka kojima je moguće prevenirati zloćudne bolesti za čak 40 %.

Podizanje svijesti o važnosti prevencije raka

Ova javnozdravstvena akcija kao i mnogi projekti Hrvatske lige protiv raka proteklih godina doprinijeli su podizanju svijesti o važnosti prevencije kao jednog od najvažnijih čimbenika u postizanju smanjenja smrtnosti od raka u Hrvatskoj.

Podupiratelji akcije su Zagrebačka liga protiv raka i Zajednica pacijenata oboljelih od raka “Sveti Juraj”, Škola Narodnog zdravlja Andrija Štampar te Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Akcija 12 minuta
FOTO: Hrvatska liga protiv raka

Pri povratku na Europski trg u suradnji s Mađarskim kulturnim centrom – Institutom Liszt, koji će podržati ovu hvale vrijednu akciju i otvoriti svoja vrata, okupljeni se nakon šetnje mogu okrijepiti zdravim napitcima od povrća i voća.

Vidimo se 25. svibnja u 11:30 sati na Europskom trgu!

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Hrvatske lige protiv raka.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Hrvatska liga protiv raka/Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu