Koliko je seks u vodi zapravo siguran?

par-u-bazenu

Tijekom ljetnih mjeseci može se činiti kako nema ništa praktičnije od seksa u vodi – ionako ste oboje već mokri i napola goli. No koliko god seks u moru, bazenu ili kadi bio primamljiv, neizbježno se postavlja pitanje koliko je seks na takvim mjestima zapravo siguran.

Naime, postoji nekoliko potencijalnih problema o kojima bi definitivno trebali voditi računa.

Bakterije

Javne površine vode zapravo su odvratne.

U rijekama, jezerima i moru nalaze se bakterije koje tijekom seksa ulaze u ženske spolne organe te mogu uzrokovati infekcije urinarnog trakta te razne vaginalne infekcije.

Ista stvar vrijedi i za bazene, pogotovo ako nisu pravilno klorirani. Također, kada je pH vrijednost vode iznad svojih normalnih okvira, dezinfekcijska sredstva više neće biti učinkovita.

Dodatan problem leži i u činjenici da razne bakterije i kemikalije koje se nalaze u vodi mogu uzrokovati mikro-poderotine na vaginalnoj sluznici koje povećavaju rizik od infekcije.

u-moru

Trenje

Pomalo paradoksalno, voda zapravo isušuje vaginu jer ispire prirodni lubrikant koji se stvara tijekom seksa.

Zbog toga će doći do trenja koje uzrokuje dodatne mikro-poderotine i infekcije, neovisno o tome u kakvoj vrsti vode se nalazite.

Kondomi više nisu pouzdani

Prakticiranje sigurnog seksa u vodi može postati izazovno. Kondomi više nisu tako pouzdani budući da mogu lakše ispasti ili se poderati, dok kemikalije i druge supstance u vodi mogu smanjiti njihovu efikasnost. To naravno ne znači da ih ne trebate koristiti – kondomi su i dalje najsigurniji način zaštite protiv spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće.

Kako bi smanjili trenje preporučuje se dodavanje lubrikanta na bazi silikona.

Alternative

Ako želite uključiti vodu u svoj seksualni život možete to učiniti tijekom predigre (primjerice oralni seks pod tušem), a zatim se prebacite negdje na suho.

Drugi način je seks pod tušem, no treba napomenuti da i u ovom slučaju postoji rizik da kondom neće biti potpuno učinkovit (ali zato je rizik od infekcija i iritacija puno manji).

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Koliko je seks u vodi zapravo siguran?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.