Koliko je seks u vodi zapravo siguran?

Koliko je seks u vodi zapravo siguran

Tijekom ljetnih mjeseci može se činiti kako nema ništa praktičnije od seksa u vodi – ionako ste oboje već mokri i napola goli. No, koliko god seks u moru, bazenu ili kadi bio primamljiv, postavlja se neizbježno pitanje koliko je seks na takvim mjestima zapravo siguran.

Naime, postoji nekoliko potencijalnih problema o kojima bi definitivno trebali voditi računa.

Bakterije

Javne površine vode zapravo su odvratne. U rijekama, jezerima i moru nalaze se bakterije koje tijekom seksa ulaze u ženske spolne organe te mogu uzrokovati infekcije urinarnog trakta te razne vaginalne infekcije.

Isto vrijedi i za bazene, pogotovo ako nisu pravilno klorirani. Također, kada je pH vrijednost vode iznad normalnih okvira, dezinfekcijska sredstva više neće biti učinkovita.

Dodatan problem leži i u činjenici da razne bakterije i kemikalije koje se nalaze u vodi mogu uzrokovati mikro poderotine na vaginalnoj sluznici koje povećavaju rizik od infekcije.

Voda zapravo isušuje vaginu
FOTO: Shutterstock

Trenje

Pomalo paradoksalno, voda zapravo isušuje vaginu jer ispire prirodni lubrikant koji se stvara tijekom seksa.

Zbog toga će doći do trenja koje uzrokuje dodatne mikro poderotine i infekcije, neovisno o tome u kakvoj vrsti vode se nalazite.

Kondomi više nisu pouzdani

Prakticiranje sigurnog seksa u vodi može postati izazovno. Kondomi više nisu tako pouzdani budući da mogu lakše ispasti ili se poderati, dok kemikalije i druge supstance u vodi mogu smanjiti njihovu efikasnost. To, naravno, ne znači da ih ne trebate koristiti – kondomi su i dalje najsigurniji način zaštite protiv spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće.

Kako bi smanjili trenje, preporučuje se dodavanje lubrikanta na bazi silikona.

Seks pod tušem
FOTO: Shutterstock

Alternative

Ako želite uključiti vodu u svoj seksualni život, možete to učiniti tijekom predigre (primjerice oralni seks pod tušem), a zatim se prebacite negdje na suho.

Drugi način je seks pod tušem, no treba napomenuti da i u ovom slučaju postoji rizik da kondom neće biti potpuno učinkovit (ali zato je rizik od infekcija i iritacija puno manji).

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1.  

Ocijenite članak

5 / 5   1

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu