3 jednostavna koraka do sretnije veze

3 jednostavna koraka do sretnije veze

Volite svojeg partnera, no, iako je vaša veza snažna, sigurno postoje trenuci u kojima vaš odnos može biti pomalo dosadan. Dobra vijest je da malene promjene rutine mogu jednostavno oživjeti vašu svakodnevicu.

Redovito pronalaženje vremena tijekom kojeg ćete se moći ponovno povezati, bez stresa, ključno je za zdravu vezu. Najsretniji parovi su oni koji su pronašli način da uključe te malene rituale u svoje živote, čak i kada imaju djecu. Stoga napravite jednu od sljedećih promjena kako biste osvježili svoju vezu ili brak.

Razmišljajte o sitnicama
FOTO: Shutterstock

Razmišljajte o sitnicama

Ne morate mijenjati ono što radite, jednostavno to radite zajedno sa svojim partnerom. Možete zajedno popiti jutarnju kavu ili navečer otići u kratku šetnju.

Bitno je da redovito radite te aktivnosti, jer čak i 15 minuta razgovora prije spavanja može napraviti veliku promjenu. Također, dogovorite se da tijekom tih aktivnosti ne dolazi do nikakvih rasprava – cilj je opuštanje i povezivanje.

Dogovorite vrijeme za seks
FOTO: Shutterstock

Dogovorite vrijeme za seks

Seks bi trebao biti spontan, stoga se stvaranje planova čini najmanje romantičnom stvari koju možete napraviti. No, pametni parovi koji razmišljaju dugoročno znaju da to nije slučaj.

Dogovaranje redovitog termina za seks omogućit će vam planiranje i stvoriti uzbuđenje. Sa svim obavezama koje imate ne možete očekivati da će se seks svaki put događati spontano. Umjesto toga, svaki tjedan dogovorite termin(e) koji će biti rezervirani isključivo za seks.

Nemojte brinuti o svađama
FOTO: Shutterstock

Nemojte brinuti o svađama

Često se kaže da, ako se ne svađate, nije vam stalo. Dok god su vaše svađe “na mjestu” i ne koristite izraze poput “Svaki put to radiš!”, one su zapravo jedan od najboljih znakova da vam je još uvijek stalo do vašeg odnosa.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Gaynes Levy, S. (2020). 15 Things to Do Today to Make Your Relationship Healthier. People.
  2. Simon, N. (2020). 10 Steps To A Happier Relationship. Marriage.com.
  3. Newsonen, S. (2015). The 3 Keys to a Happier Relationship. Psychology Today
  4. Earley, H. 10 Ways to Keep Your Relationship Happy And Healthy. Lifehack.

Ocijenite članak

5 / 5   3

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu