Kako frustraciju pretvoriti u pokretačku snagu za napredak?

sreca

Ako u svom životu imate situacije, ljude ili uvjete koji vas frustriraju, evo kako taj osjećaj frustracije možete pretvoriti u pokretačku snagu za uspjeh i napredak:

1. Prepoznajte frustraciju

U trenucima kada prolazite kroz određenu frustraciju, umjesto da dozvolite osjećaju ljutnje da preuzme ili padnete u očajavanje i u mislima počnete sebi iznova pričati negativnu priču kako ne valja ovo ili ono, ili kako nešto nije kako biste željeni da bude, prepoznajte i identificirajte što je to što vam frustrira i zašto vas baš to frustrira i iritira?

2. Promijenite fokus gledanja na stvari

Frustracija može biti odličan barometar i indikator koji vam može ukazati na to što zapravo želite. Ako vas guši veza u kojoj ste trenutno, ili ste imali “tešku” vezu ili nevjernog partnera u prošlosti, to vam može biti pokazatelj kakvog biste partnera zapravo željeli imati kraj sebe.

Na primjer, ako osjećate da vas partner “guši” i sputava vašu slobodu, to je pokazatelj da želite partnera koji nije posesivan, koji će vam vjerovati i s kojim ćete imati razumijevanje i prostora da “dišete”.

Ako vas frustrira financijska situacija u kojoj se trenutno nalazite, to je pokazatelj da želite više onih stvari koje si trenutno ne možete priuštiti.

frustracija

3. Učinite nešto da frustraciju zamijenite zadovoljstvom

Sada kada znate što ili čega biste (više) željeli u svom životu, možete razmisliti kako bi to mogli ostvariti i imati ono što vam nedostaje. Osjećaj frustracije može biti moćna motivacija da izađete iz svoje zone komfora i počnete raditi na sebi ili na čemu god treba da nešto promijenite i učinite vaš život ispunjenijim, bogatijim i ljepšim.

Klijenti mi se nerijetko javljaju za coaching upravo iz razloga što ih nešto toliko frustrira da su konačno odlučili da će na to staviti točku i spremni su raditi na sebi, mijenjati svoje navike i investirati novac za life coach-a samo da to eliminiraju iz svog života.

Ako ste i vi u prošlosti napravili neku radikalnu promjenu ili ju sada radite, razlog je vjerojatno bio taj što vas nešto frustrira (bilo prekomjerna tjelesna težina, samoća, posao koji vas guši, siromaštvo, veza u kojoj se osjećate zarobljeno, osjećaj da vam nešto u životu nedostaje, tuga zbog neostvarenih snova…).

Kada sve u životu ide “taman” ljudi se nerijetko uljuljaju u status quo i teško se odlučuju na promjene, stoga budite zahvalni na trenutnim frustracijama u svom životu jer mogu biti snažna pokretačka snaga za osobni i poslovni rast, ako ih odlučite okrenuti u svoju korist!

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kako frustraciju pretvoriti u pokretačku snagu za napredak?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.