Izađite iz “statusa quo”: Evo kako frustraciju u 3 koraka pretvoriti u pokretačku snagu za osobni i poslovni rast

Kako frustraciju u 3 koraka pretvoriti u pokretačku snagu za osobni i poslovni rast

Ako u svojem životu imate situacije, ljude ili uvjete koji vas frustriraju, evo kako taj osjećaj možete u tri koraka pretvoriti u pokretačku snagu za uspjeh i napredak.

1. Prepoznajte frustraciju

U trenucima kada prolazite kroz određenu frustraciju, umjesto da dopustite osjećaju ljutnje da vas preuzme ili padnete u očajavanje te u mislima počnete sebi iznova pričati negativnu priču kako nešto ne valja ili kako nešto nije po vašoj želji, prepoznajte i identificirajte što je to što vas frustrira i zašto vas baš to frustrira i iritira.

Pročitajte članak “Kada je vrijeme za promjene u životu?“.

2. Promijenite fokus gledanja na stvari

Frustracija može biti odličan barometar i indikator koji vam može ukazati na to što zapravo želite. Ako vas guši veza u kojoj ste trenutno ili ste pak imali “tešku” vezu ili nevjernog partnera u prošlosti, to vam može biti pokazatelj kakvog biste partnera zapravo željeli imati kraj sebe.

Na primjer, ako osjećate da vas partner “guši” i sputava vašu slobodu, to je pokazatelj da želite partnera koji nije posesivan, koji će vam vjerovati i s kojim ćete imati razumijevanje i prostora da “dišete”.

Promijenite fokus gledanja na stvari
FOTO: Shutterstock

Ako vas, s druge strane, frustrira financijska situacija u kojoj se trenutno nalazite, to je pokazatelj da želite više onih stvari koje si trenutno ne možete priuštiti.

Pročitajte članak “Kako otkriti što bi vas učinilo sretnima?“.

3. Učinite nešto da frustraciju zamijenite zadovoljstvom

Sada kada znate što ili čega biste (više) željeli u svojem životu, možete razmisliti kako bi to mogli ostvariti i imati ono što vam nedostaje. Osjećaj frustracije može biti moćna motivacija da izađete iz svoje zone komfora i počnete raditi na sebi ili na čemu god treba da nešto promijenite i učinite vaš život ispunjenijim, bogatijim i ljepšim.

Pročitajte članak “Rad na sebi – kako započeti i koje su tehnike rada na sebi?“.

Klijenti mi se nerijetko javljaju za coaching upravo iz razloga što ih nešto toliko frustrira da su konačno odlučili da će na to staviti točku i spremni su raditi na sebi, mijenjati svoje navike i investirati novac za životnog trenera samo da to eliminiraju iz svojeg života.

Učinite nešto da frustraciju zamijenite zadovoljstvom
FOTO: Shutterstock

Ako ste i vi u prošlosti napravili neku radikalnu promjenu ili je sada radite, razlog je vjerojatno bio taj što vas nešto frustrira (prekomjerna tjelesna težina, samoća, posao koji vas guši, siromaštvo, veza u kojoj se osjećate zarobljeno, osjećaj da vam nešto u životu nedostaje, tuga zbog neostvarenih snova itd.).

Kada sve u životu ide “taman”, ljudi se nerijetko uljuljaju u “status quo” i teško se odlučuju na promjene. Stoga budite zahvalni na trenutnim frustracijama u svojem životu jer mogu biti snažna pokretačka snaga za osobni i poslovni rast, ako ih odlučite okrenuti u svoju korist!

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu