Kako se opustiti na prirodan način?

prirodno opuštanje

Ukoliko imate problema s nesanicom, stresom i tjeskobom, predlažemo da isprobate neki od pripravaka na biljnoj bazi, koji vam mogu pomoći da (barem na neko vrijeme) ublažite ove tegobe.

Miris sušene lavande

Vrećice od sušene lavande pomažu opuštanju i dobrom snu i idealno mjesto gdje ih možete postaviti prije spavanje je vaš krevet ili jastuk. Ugodan, opuštajuci miris koji otpušta sušena lavanda pomoći će vam da brže zaspite.

Vrećice od lavande postepeno gube intenzitet mirisa, te ih redovito mijenjajte. Za dodatni efekt možete ukapati na jastuk nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande.

Eterično ulje lavande

Eterično ulje lavande trenutačno opušta, te ga je dobro nositi uz sebe, gdje god da krenuli (ukoliko se suočavate s mnogo stresa na radnom mjestu). Dovoljno je ukapati nekoliko kapi eteričnog ulja na komadić pamučne vate, prisloniti nosu i udisati nekoliko minuta. Ukoliko ste u domu, možete koristiti difuzer za eterično ulje ili aroma-lampicu, a za vrijeme zimskog perioda, možete ukapati desetak kapi eteričnog ulja u vodu posudice za radijator. Za dodatni efekt, možete zapaliti mirisne svjećice sa mirisom lavande.

Biljne kapi za relaksaciju

U trgovinama sa biljnim pripravcima možete nabaviti kapi na biljnoj bazi, za reaksaciju i pomoć dobrom snu, na bazi lavande, valerijane, maticnjaka i drugog bilja koje ima opuštajuci efekt.

Med sa biljem

Mješavina meda i tinkture bilja koja ima opuštajući efekt (matičnjaka, kamilice i valerijane) ukusan je način (ukoliko niste “ljubitelj” čaja i udisanja eteričnih ulja) da osjetite sve dobrobiti ovog bilja, koje pomaže pri smirivanju mentalnog i fizičkog stresa organizma.

Čaj od valerijane

Možda niste znali da se tablete za opuštanje i san na biljnoj bazi prave upravo od valerijane. Valerijana je “prirodno sredstvo za smirenje”, te ce vam šalica ovog čaja pomoći da se opustiti i umirite, te da utonete u san. Ukoliko niste u mogućnosti da nabavite čaj od valerijane, možete je potražiti u vidu ektrakta u kapima.

Svaki od navdenih pripravaka djelovat će različito na pojedine osobe, stoga eksperimentirajte sa različitm pripravcima, dok ne pronađete onaj koji vama odgovara.

Članak objavljen:

Saznajte više o nesanici u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o stresu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: tablete za smirenje na biljnoj bazi, kapi za smirenje na biljnoj bazi, biljne tablete za smirenje, tablete za spavanje na biljnoj bazi, Za smirenje na biljnoj bazi, tablete za opustanje, tablete za smirenje živaca na biljnoj bazi, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu