Kroz izgled pokušavamo nadoknaditi nedostatke psihe: Najpoznatiji hrvatski psiholog pričat će o tome s tinejdžerima i roditeljima

Kroz izgled pokušavamo nadoknaditi nedostatke psihe

U organizaciji i uz financiranje hvarske Zaklade Vera i dr. Matko Miličić – Maleško, jedan od najpoznatijih hrvatskih psihijatara, dr. Hrvoje Handl, voditelj Dnevne bolnice za poremećaje prehrane pri Klinici za psihijatriju Sveti Ivan Zagreb, nastupit će u Hvaru.

Tema njegovih predavanja je “A ko ne bi tija lipo tilo?”, a govorit će o stranputicama, zabludama, predrasudama i lažima koje se skrivaju iza pojmova “lijepo tijelo”, “zdrava hrana”, “dijeta” i ostalih društvenomrežnih ludosti koje danas utječu na sve nas.

Dva predavanja orijentirana na mlade

Prvo predavanje održat će se u nedjelju, 11. rujna, u Kazališnoj dvorani u Starom Gradu s početkom u 19:30 sati. Namijenjeno je svim zainteresiranim građanima, osobito tinejdžerima i njihovim roditeljima.

U ponedjeljak, 12. rujna, dr. Handl će održati predavanje i radionice za adolescente – djecu koja pohađaju osmi razred Osnovne škole Hvar te prvi i drugi razred Srednje škole/Gimnazije Hvar. Na potonjem će biti govora o problemima odrastanja, uspoređivanja s vršnjacima, hrani i njezinim dobrim stranama, poimanju privlačnosti itd.

I kako sam dr. Handl kaže:

Populacija smo koja kroz izgled tijela pokušava nadoknaditi nedostatke psihe i svoje nutrine. Luđački vježbamo, uzimamo neke lijekove, jedemo sve manje, idemo na dijete od 16, 24, pa čak i 72 sata. Psihijatar će vam otkriti koliko nas to čini još debljima, luđima i sve manje sposobnima da uživamo u svakodnevnom životu.
A ko ne bi tija lipo tilo
FOTO: Shutterstock

Zaklada će i dalje raditi na uspostavljanju odgovarajućeg dijaloga i akcijskog plana s nadležnim institucijama koji će omogućiti dolazak i rad većeg broja specijalista u hvarskoj ispostavi Doma zdravlja, u kojoj pojedini specijalisti, pa tako i psihijatri, trenutno nisu na popisu mreže zdravstvene djelatnosti i slijedom toga ne mogu raditi na ovoj hvarskoj lokaciji.

U svojem radu Zaklada Vera i dr. Matko Miličić – Maleško nastavit će preventivno djelovati i osnaživati mlade ljude na njihovom putu prema zrelosti.

O Zakladi

Zaklada Vera i dr. Matko Miličić – Maleško osnovana je 2022. godine s ciljem pružanja potpore pravnim i fizičkim osobama za poticanje i promicanje kulturno-umjetničke, znanstvene, obrazovne, zdravstvene, socijalne ili druge društvene djelatnosti kojom se promiču opća korist i djelovanje za opće dobro.

U svojem radu Zaklada je orijentirana na lokalnu zajednicu, prvenstveno otoke Hvar i Korčulu. U potpunosti je financirana vlastitim sredstvima osnivača i trenutno je jedina zaklada sa sjedištem u Hvaru.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Zaklade Vera i dr. Matko Miličić – Maleško.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu