Lampa od himalajske soli: Ljekovita je i daje poseban ugođaj svakom domu! Evo koja joj je cijena i na što trebate pripaziti prilikom kupnje

Lampa od himalajske soli

Himalajska sol poznata je po svojoj ugodnoj svijetlo ružičastoj boji, a pruža mnoge dobrobiti našem organizmu. Jedan od načina na koji možemo koristiti ljekovito djelovanje ove dragocjene soli jest da koristimo himalajsku lampu u svojem domu.

U nastavku pročitajte kako vam lampa od himalajske soli može uljepšati dom i učiniti boravak u njemu zdravijim.

Himalajska lampa - zdravlje
FOTO: Shutterstock

Himalajska lampa – zdravlje

Himalajska lampa daje poseban ugođaj svakom životnom prostoru, a karakterizira je ružičasta do ružičasto-narančasta boja koja je rezultat visoke razine minerala koji se nalaze u soli. Prave himalajske lampe nemaju savršen oblik jer se ručno oblikuju te podsjećaju na komad ružičastog kamena.

Unatoč izgledu koji ne odaje mnogo osim lijepe boje i ugodne svjetlosti, ove lampe imaju vrlo ljekovito djelovanje na osobe koje borave uz nju. Preporučuje se držati jednu himalajsku lampu u svakoj prostoriji vašeg doma ili barem u prostoru u kojem najviše boravite, kako biste udisali svježiji zrak koji lampa proizvodi.

Dobrobiti himalajske lampe su sljedeće:

  • pročišćava zrak – poput kućnih biljaka za pročišćavanje zraka, himalajska lampa uklanja loše tvari iz zraka poput alergena i plijesni
  • smanjuje simptome alergija – upravo zbog toga što pročišćava zrak, ova lampa smanjuje koncentraciju alergena u prostoru
  • smanjuje elektromagnetsku radijaciju – pozitivne ione koji su loši za naš organizam otpuštaju mobilni telefoni, računala i televizori
  • olakšava poteškoće kod bronhitisa i astme – himalajska sol čak se koristi u inhalatorima koji ublažavaju napadaje astme i olakšava disanje
  • potiče koncentraciju – upravo jer smanjuje elektromagnetsku radijaciju, ova lampa pomaže vam bolje se koncentrirati na rad za računalom ili u okruženju s puno elektroničke opreme
  • olakšava i potiče zdrav san – ugodno i toplo svjetlo himalajske lampe umiruje organizam i priprema ga za san
  • smanjuje anksioznost i potiče dobro raspoloženje – topla boja svjetlosti i negativni ioni koje lampa otpušta podižu raspoloženje i razinu energije tijekom dana.

Lampu od himalajske soli možete držati na radnom stolu dok radite, pokraj trosjeda/fotelje na kojima gledate televiziju ili čitate knjigu, u kuhinji ili pak u kupaonici dok uživate u opuštajućoj kupki. Njezino toplo svjetlo pružit će vam mir i ugodu te potaknuti bolje raspoloženje ili vas pripremiti za spavanje.

Lampa od himalajske soli pružit će vam mir i ugodu te potaknuti bolje raspoloženje ili vas pripremiti za spavanje
FOTO: Shutterstock

Što trebate znati prilikom kupovine?

Osim što lijepo izgleda i pruža ugodnu atmosferu, lampa od himalajske soli pruža mnogo dobrobiti za organizam te vam čini život boljim. Ako se pitate gdje kupiti lampu od himalajske soli, imajte na umu da je kupovinu himalajske lampe najbolje obaviti u provjerenim trgovinama, posebice onim specijaliziranim za zdravu hranu i kozmetiku.

Ako je u pitanju prava lampa od himalajske soli, rok trajanja ne postoji, što znači da je možete koristiti stalno i zauvijek (ako je ne oštetite u međuvremenu).

Izbjegavajte kupovinu himalajske lampe s prejakom svjetlošću jer takve lampe vjerojatno nisu od prave himalajske soli. Lampa bi trebala imati blago i oku ugodno svjetlo. Također, himalajske lampe su izrazito krhke jer se kristali soli mogu vrlo lako odlomiti ako vam lampa ispadne ili je okrhnete.

Ako se za lampu tvrdi da je izdržljiva, ne želite je kupiti.
Lampa od himalajske soli - iskustva i cijena
FOTO: Shutterstock

Lampa od himalajske soli – iskustva i cijena

Iako postoje bijele lampe od himalajske soli, one su mnogo skuplje od ružičastih. Ako vam se nudi bijela lampa koja je slične cijene poput ružičasto-narančastih, vrlo vjerojatno se radi o prevari. Poželjno je da su himalajske lampe porijeklom iz Pakistana otkud zapravo potječe himalajska sol, no to ne mora uvijek biti navedeno na pakiranju pa je poželjno dodatno upitati.

Ako vas zanima lampa od himalajske soli, cijena se kreće 13 – 40 eura i može težiti 2 – 10 ili više kg.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.03 / 5   34

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: lampa od himalajske soli, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu