Dijabetes: Spadate li u rizičnu grupu?

dijabetes

Pred-dijabetes je stanje u kojem je razina šećera u krvi povišena, a opet nije dovoljno visoka da bi se nazvala dijabetesom. U pred-dijabetesu tijelo lagano gubi mogućnost da probavlja šećer nakon obroka.

Pred-dijabetes je rastući javnozdravstveni problem koji pogađa milijune ljudi, ali mnogi od nas i ne znaju da ga imaju. Pa kako možete procijeniti jeste li u opasnosti?

Jedan mogući znak da bi mogli biti u opasnosti od dijabetesa tipa 2 je tamnjenje kože na određenim dijelovima tijela. Zahvaćena područja uključuju vrat, pazuh, laktove, koljena i zglobove.

Znakovi upozorenja koji vam govore da ste se preselili iz pred-dijabetesa u stanje dijabetesa tipa 2 uključuju: povećanu žeđ, učestalo mokrenje, umor i zamagljen vid.

Ako primijetite bilo koji od ovih znakova, možete se testirati za dijabetes s jednostavnim krvnim testom koji se naziva hemoglobin A1c.

Članak objavljen:

Prestanite jesti slatko

Saznajte više o dijabetesu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.60 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: trnjenje desne noge, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu