Budućnost je pred vratima! Izumljena robotska ruka koja će zauvijek promijeniti današnju medicinu

robotska ruka

U HUB-u 385 na adresi Franje Petračića 6 održana je radionica robotike u medicini povodom predstavljanja modernog sustava za neurorehabilitaciju, ortopedsku rehabilitaciju i radnu terapiju, koji koristi naprednu meku robotsku tehnologiju za pomoć pacijentima s višestrukim poteškoćama gornjih ekstremiteta. Sve prisutne na radionici pozdravio je organizator Matija Kovačec, direktor Raystara, dok je samu radionicu održao Fabian Fröhlich, direktor Roceso Medical GmbH (Europa).

važnost robotike
FOTO: Raystar d.o.o.

Važnost robotike u budućnosti rehabilitacije

Fröhlich je naglasio globalnu problematiku smanjenja broja stručne radne snage na području terapijskih zanimanja, primjerice radnih terapeuta, te važnost robotike u budućnosti rehabilitacije:

Upravo zbog problematike s kojom se buduća rehabilitacija suočava, a to su skuplji gradovi i sve starije stanovništvo, dolazi se do izazova što s pacijentom kad napusti zdravstvenu ustanovu u kojoj je obavljao rehabilitaciju. Ovaj sistem radi svoje jednostavnosti omogućava rehabilitaciju i kod kuće.

EsoGLOVE™️ Pro je moderni sustav za neurorehabilitaciju koji koristi naprednu meku robotsku tehnologiju za pomoć pacijentima s neurološkim poremećajima, uključujući moždani udar, da vrate motoričke funkcije gornjih ekstremiteta.

Telemedicina je korištenje tehnologije za pružanje medicinskih usluga na daljinu. Neke od glavnih značajki su pristupačnost, ušteda vremena, pružanje hitne skrbi, ali i poboljšanje kvalitete zdravstvene skrbi, a to sve ova robotska ruka, koju su polaznici mogli isprobati na radionici – može.

Fabian u svojem izlaganju navodi i kako upravo u telemedicini leži najveći potencijal ovakvih uređaja, a posebice EsoGLOVE™️ Pro.

Sustav je prijenosan, jednostavan za korištenje, male težine, s jednostavnim značajkama za korištenje.
rehabilitacija
FOTO: Raystar d.o.o.

Rehabilitacija koja zadržava motivaciju pacijenta

Ovaj sustav je osmišljen kako bi omogućio pacijentima izvođenje rehabilitacije s višestrukim načinima treninga, kao što su pasivni trening, aktivno potpomognuto kretanje u rasponu pokreta i bilateralni trening.

Direktor tvrtke Raystar je istaknuo jednostavnost uređaja i rekao:

Raspon korisnika je od djece do najstarije dobi. Automatizirani protokoli osiguravaju da će terapija biti cjelovito odrađena, dok virtualna stvarnost osigurava okupacijsku rehabilitaciju koja zadržava motivaciju pacijenta.

Tvrtka Raystar je distributer ovog uređaja za hrvatsko tržište te je naglasio kako se proizvod primarno distribuira klinikama, posebice onim koje tretiraju ortopedske, neurološke i pacijente radne terapije, kojima je uistinu potrebna rehabilitacija gornjih ekstremiteta. Raystar vjeruje kako ovakvi proizvodi mogu pasivno unaprijediti zdravstvo u Hrvatskoj.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Raystar d.o.o.

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu