Torta od jagode i sira – recepti

torta od jagode i sira

Torta od jagode i sira može biti prava lagana osvježavajuća poslastica. Cheesecake od jagoda možete pripremiti na brojne načine, a najbolja torta od jagoda možda se krije baš u ovim receptima!

Torta od sira i jagoda bez pečenja

Ova brza torta od jagoda i sira ne zahtijeva pečenje, a potrebno je samo pola sata za njezinu pripremu. Pa tako ova jednostavna torta od jagoda i sira ne zahtijeva posebno pekarsko iskustvo.

Sastojci

  • 255 g keksa (npr. Digestive keksi),
  • 225 g maslaca (otopljenog),
  • 425 g jagoda (očišćene),
  • 70 g šećera,
  • 340 ml šlaga,
  • 675 g krem sira,
  • dodatne jagode za dekoraciju.

Priprema

  1. Izblendajte kekse u procesoru hrane.
  2. Pomiješajte usitnjene kekse s maslacem i utisnite smjesu u okrugli kalup. Stavite u hladnjak dok ne pripremite kremu.
  3. U procesoru hrane izblendajte jagode i šećer.
  4. Jagodama dodajte krem sir i blendajte dok sve ne postane glatko.
  5. Smjesi dodajte šlag i blendajte dok se sve ne zgusne.
  6. Kremu prelijte preko kore i vratite u hladnjak. Najbolje je tortu ostaviti u hladnjaku preko noći.
  7. Servirajte s jagodama na vrhu.

torta od sira i jagoda

Torta s jagodama i krem sirom

Ovaj lagani kolač od jagoda i sira izgleda slatko, a možete ga i ponijeti sa sobom gdje god da idete.

Sastojci za koru

  • 150 g keksa (izblendanih),
  • 90 g šećera,
  • 105 g brašna,
  • ¼ čajne žlice soli,
  • 110 g maslaca (otopljenog).

Sastojci za kremu

  • 225 g krem sira,
  • 190 g šećera,
  • 3 jaja,
  • 2 čajne žlice ekstrakta vanilije.

Sastojci za drugi sloj kreme

  • 180 g jagoda,
  • 90 g šećera,
  • 450 g vrhnja.

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 150°C. Obložite kvadratni kalup papirom za pečenje i malo ga namastite.
  2. U zdjeli pomiješajte kekse, šećer, brašno i sol za koru. Dodajte maslac i pomiješajte dok se sve ne spoji.
  3. Smjesu za koru pritisnite u kalup i pecite dok ne poprimi smeđu boju na rubovima (oko 20 minuta). Pustite da se ohladi u potpunosti.
  4. U procesoru hrane izblendajte krem sir i šećer dok se u potpunosti ne spoje (oko 3 minute). Dok procesor još radi dodajte jedno po jedno jaje. Na kraju dodajte ekstrakt vanilije i blendajte još kratko.
  5. Prelijte smjesu za kremu preko kore i pecite oko 45 minuta.
  6. U čistom procesoru hrane izblendajte jagode i šećer dok ne postanu kaša. U zasebnoj zdjeli pomiješajte vrhnje i kašu od jagoda.
  7. Prelijte kremu od jagoda preko gotove krem sir kreme i pecite još 15 minuta.
  8. Pustite da se sve ohladi pa stavite u hladnjak na par sati. Servirajte u obliku kocki i s jagodama na vrhu.

torta s jagodama i krem sirom

Torta od jagoda i jogurta

Za sve koji nemaju previše vremena – recept za jednostavnu tortu od jagoda i jogurta je baš za vas. 

Sastojci

  • 115 g maslaca (omekšanog),
  • 100 g šećera,
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije,
  • 2 jaja,
  • 170 g grčkog jogurta,
  • 60 ml mlijeka,
  • 240 g brašna,
  • 1 čajna žlica praška za pecivo,
  • 1 čajna žlica sode bikarbone,
  • ¼ čajne žlice soli,
  • 400 g jagoda (izrezane na male komadiće).

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 170°C.
  2. U velikoj zdjeli umutite maslac i šećer. Dodajte jaja (jedno po jedno) i dobro umutite. Umiješajte vaniliju, mlijeko i jogurt pa pomiješajte dok se sve ne spoji.
  3. Prosijte suhe sastojke i lagano ih umiješajte u mokre.
  4. Lagano umiješajte i jagode pa smjesu prebacite u kalup.
  5. Pecite 35 – 45 minuta, pustite da se malo ohladi pa servirajte.

torta od jagode i jogurta

Torta od jagoda i sira mascarpone

Ovaj slojeviti cheesecake s jagodama oduševit će svih koji vole lagane torte s čokoladnim biskvitom.

Sastojci koru

  • 5 žumanjaka,
  • 2 jušne žlice vruće vode,
  • 150 g šećera,
  • 2 paketića vanilin šećera,
  • 3 kapi arome gorkog badema,
  • 5 bjelanjaka,
  • 100 g glatkog brašna,
  • 2 čajne žlice praška za pecivo,
  • 30 g kakaa,
  • 50 g mljevenih oraha ili lješnjaka.

Sastojci za kremu

  • 3 žumanjka,
  • 50 g šećera u prahu,
  • 300 g mascarpone sira,
  • 200 ml slatkog vrhnja,
  • 400 g svježih jagoda.

Priprema

  1. Izmiksajte pjenjačom žumanjke i vodu. Postepeno im dodajite 2/3 šećera, vanilin šećera i aromu. Miksajte dok smjesa ne postane pahuljaste konzistencije.
  2. U zasebnoj zdjeli izmiksajte bjelanjke u snijeg i postepeno dodajte ostatak šećera.
  3. U žumanjke dodajte snijeg od bjelanjaka, prosijano brašno i kakao, prašak za pecivo i orahe. Pažljivo promiješajte sve s dna prema vrhu.
  4. Prelijte smjesu u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 35 – 40 minuta na 180°C.
  5. Kada se biskvit ohladi, izrežite ga na način da dobijete 3 jednaka dijela (kruga).
  6. U zasebnoj zdjeli izmiksajte žumanjke i šećer. Dodajte im mascarpone pa sve promiješajte.
  7. Istucite slatko vrhnje u šlag i dodajte ga kremi. Sve pomiješajte dok ne postane jednolična masa.
  8. Pažljivo umiješajte usitnjene jagode.
  9. Stavite jedan sloj biskvita u kalup, a 1/3 kreme na njega. Slažite tako tortu na način da zadnji sloj bude krema.
  10. Kada se torta ohladi u hladnjaku možete skinuti kalup i ukrasiti tortu jagodama.
Članak objavljen:

Stafford, G. (2018). No-bake Strawberry Cheesecake. Gemma’s Bigger Bolder Baking

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu