Kolač s malinama – recepti

kolač s malinama

Osim što izgledaju lijepo, maline su iznimno zdravo i slatko voće koje je odlično za pripremu deserta. Kolač s malinama odličan je način da upotrijebite maline, a u nastavku saznajte na koje sve načine to možete učiniti.

Jednostavni kolač s malinama

Ovaj jednostavan i prhki kolač s malinama i bademima možete servirati uz kavu ili čaj poslije ručka.

Sastojci

  • 140 g mljevenih badema,
  • 140 g maslaca,
  • 140 g šećera u prahu,
  • 140 g brašna,
  • 2 jaja,
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije,
  • 250 g malina,
  • 2 čajne žlice listića badema.

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C i namastite kalup za pečenje kolača.
  2. U procesoru hrane miksajte mljevene bademe, maslac, šećer, brašno, jaja i ekstrakt vanilije dok se dobro ne pomiješaju i spoje.
  3. Pola smjese izlijte u kalup i poravnajte površinu.
  4. Po vrhu stavite maline na različita mjesta, a potom ih prekrijte ostatkom smjese.
  5. Po vrhu pospite listiće badema.
  6. Pecite oko 50 minuta.
  7. Prije serviranja kolač možete posuti šećerom u prahu ako želite.

jednostavni kolač s malinama

Kolač s malinama i čokoladom

Ovaj brzi kolač s malinama i čokoladom sigurno će zasladiti vaš dan.

Sastojci

  • 300 g čokolade za kuhanje,
  • 180 g maslaca,
  • 4 jaja,
  • 130 g šećera,
  • 2 vanilin šećera,
  • 100 g brašna,
  • 2 čajne žlice praška za pecivo,
  • 250 g malina.

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 170°C i namastite kalup za pečenje kolača.
  2. U maloj zdjeli otopite čokoladu za kuhanje s maslacem.
  3. Umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom. U jaja umutite i brašno i prašak za pecivo.
  4. Smjesi dodajte i čokoladu i sve dobro promiješajte.
  5. Na kraju dodajte maline i sve lagano promiješajte.
  6. Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 40 minuta.
  7. Prije serviranja površinu torte možete ukrasiti kakaom ili džemom od malina.

čokoladni kolač s malinama

Kolač s malinama i jogurtom

Zahvaljujući jogurtu koji se koristi umjesto maslaca ovaj kolač ima manje masnoća i bogat je malinama.

Sastojci

  • 125 g brašna,
  • 5 jušnih žlica šećera u prahu,
  • ½ čajne žlice praška za pecivo,
  • ¼ čajne žlice sode bikarbone,
  • ¼ čajne žlice soli,
  • 1 jaje,
  • 110 g jogurta smanjene masnoće,
  • 2 jušne žlice maslaca,
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije,
  • 3 jušne žlice smeđeg šećera,
  • 150 g svježih ili zamrznutih malina,
  • 1 jušna žlica listića badema.

Sastojci za glazuru

  • 4 jušne žlice šećera u prahu,
  • 1 čajna žlica mlijeka,
  • ¼ čajne žlice ekstrakta vanilije.

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C i namastite kalup za pečenje kolača.
  2. Pomiješajte brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  3. U zasebnoj zdjeli umutite jaje, jogurt, maslac i ekstrakt vanilije.
  4. Umiješajte mokru smjesu iz 3. koraka u suhu smjesu.
  5. U zasebnoj zdjelici pomiješajte maline i smeđi šećer.
  6. ⅔ smjese izlijte u kalup i preko vrha pospite maline i bademe. Ostatak smjese izlijte preko malina.
  7. Pecite oko 35 – 40 minuta.
  8. Za glazuru pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu pa ju prelijte preko kolača.

Kolač od malina i keksa

Ovaj recept za cheesecake s malinama jednostavan je za pratiti, a finog je okusa.

Sastojci

  • 85 g maslaca,
  • 200 g usitnjenih suhih keksa,
  • 400 g krem sira,
  • 2 jaja,
  • 140 g šećera u prahu,
  • 1 čajna žlica arome vanilije,
  • 1 mjerica malina,
  • 3 jušne žlice šećera u prahu.

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C i namastite kalup za pečenje kolača.
  2. U zdjeli otopite maslac i u njega umiješajte usitnjene kekse.
  3. Dobro utisnite smjesu keksa i maslaca na dno kalupa.
  4. U velikoj zdjeli umutite krem sir, jaja, šećer i aromu vanilije dok ne postanu glatka smjesa.
  5. Prelijte smjesu preko baze od keksa.
  6. Kroz sito zgnječite maline i pomiješajte s 3 jušne žlice šećera u prahu. Zgnječene maline u grumenima stavite na vrh kolača pa nožem prođite kroz njih kako bi stvorili mramorni efekt.
  7. Pecite kolač oko 20 – 30 minuta.
  8. Kada se ohladi pustite u frižideru preko noći.
  9. Možete poslužiti sa svježima malinama na vrhu.

cheesecake s malinama

Kolač s malinama i pudingom

Posljednji recept za kolač s malinama i pudingom ima više slojeva i sigurno će vam se svidjeti ako volite puding od vanilije.

Sastojci za koru

  • 5 jaja,
  • 5 jušnih žlica šećera,
  • 4 jušne žlice brašna,
  • 1 pakiranje praška za pecivo.

Sastojci za sloj s malinama

  • 500 g malina,
  • 500 ml vode,
  • 300 g šećera,
  • 2 pakiranja pudinga od maline.

Sastojci za sloj od vanilije

  • 1 L mlijeka,
  • 9 jušnih žlica šećera,
  • 3 pakiranja pudinga od vanilije,
  • 125 g maslaca.

Sastojci za zadnji sloj

  • 200 g šlaga.

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C i namastite kalup za pečenje kolača.
  2. Bjelanjke umutite dok ne napravite snijeg.
  3. Bjelancima dodajte šećer i mutite još malo dok se šećer ne otopi.
  4. Dodajte žumanjke, brašno i prašak za pecivo i miješajte dok se sve ne sjedini.
  5. Smjesu stavite u kalup i pecite oko 20 minuta.
  6. Da bi napravili sloj s malinama u zdjelu stavite 3 dl vode i šećer i pustite da zakuhaju.
  7. Kada voda proključa dodajte maline i sve kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri.
  8. Napravite zasebno puding od maline s 2 dl vode, a potom ga postepeno dodajte u zdjelu
  9. Kada se sve zgusne (nakon 5 minuta otprilike) prelijte smjesu dok je topla preko kore i pustite da se ohladi.
  10. Drugi sloj napravite na način da u 700 ml mlijeka dodate šećer i pustite da proključa.
  11. S ostatkom mlijeka napravite puding od vanilije i umiješajte ga u zavrelo mlijeko iz prethodnog koraka.
  12. Zasebno umutite maslac i pomiješajte ga s mlakim pudingom. Kada to napravite prelijte sve preko sloja od malina na torti.
  13. Za kraj prekrijte kolač šlagom i uživajte.
Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu