Pesto od crnog kelja

Pesto od crnog kelja

Crni, toskanski, dinosaur, lacinato, talijanski kelj ili toskanska crna palma… Kako mu i jedan od naziva kaže, ovaj kelj je povrće iz toskanske tradicije i općenito se puno uzgaja u cijeloj Italiji.

U Toskani rade i ukusni pesto čiji recept vam donosim u nastavku. 

Pesto od kelja
Foto: Mare

Pesto od crnog kelja, odličan kao umak za tjesteninu, ali ja sam ga stavljala i na palentu, rižu, u burgere i na pizze. Jednostavno i brzo se priprema, a ne mogu vam dovoljno naglasiti koliko je ukusan.

Pesto od crnog kelja

Pesto od crnog kelja
Foto: Mare
  • 100 g listova kelja ( što su manji to su slađi),
  • 3-4 režnja češnjaka,
  • 30 g miks pinjola i badema,
  • 25 g vode od kuhanja kelja,
  • 30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
  • sol i papar po ukusu.

Priprema:

  • Operite lišće kelja i uklonite njegov središnji dio.
Stabljike kelja
Foto: Mare
  • Blanširajte lišće u malo vruće vode oko 3 minute i zatim ocijedite, ali sačuvajte dio vode u kojoj se lišće kuhalo.
  • U mužaru ili blenderu sve usitnite i dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i vodu od kuhanja (onu će pestu dati potrebnu kremastu konzistenciju.

Dobar tek!

Više mojih recepata možete potražiti ovdje.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu