Par sastojaka
Pesto od crnog kelja: Imamo jednostavan, brz i preukusan recept za umak s kojim možete svašta
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Crni, toskanski, dinosaur, lacinato, talijanski kelj ili toskanska crna palma – kako mu i jedan od naziva kaže, ovaj kelj je povrće iz toskanske tradicije i općenito se puno uzgaja u cijeloj Italiji.
U Toskani rade i ukusni pesto od kelja, čiji recept vam donosim u nastavku.
Pesto od crnog kelja odličan je kao umak za tjesteninu, ali ja sam ga stavljala i na palentu, rižu, u burgere i na pizze. Jednostavno i brzo se priprema, a ne mogu vam dovoljno naglasiti koliko je ukusan.
Sastojci:
- 100 g listova kelja (što su manji, to su slađi)
- 3 – 4 režnja češnjaka
- 30 g miksa pinjola i badema
- 25 g vode od kuhanja kelja
- 30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu.
Priprema
- Operite lišće kelja i uklonite njegov središnji dio.
- Blanširajte lišće u malo vruće vode oko tri minute i zatim ocijedite, ali sačuvajte dio vode u kojoj se lišće kuhalo.
- U mužaru ili blenderu sve usitnite i dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i vodu od kuhanja (ona će pestu dati potrebnu kremastu konzistenciju).
Dobar tek!
Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Ne trebaju vam utezi!
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja
Članak objavljen: