Par sastojaka
Pesto od crnog kelja: Imamo jednostavan, brz i preukusan recept za umak s kojim možete svašta
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
![Pesto od crnog kelja](https://krenizdravo.dnevnik.hr/wp-content/uploads/2020/10/pesto-od-crnog-kelja.jpg?x60603)
Crni, toskanski, dinosaur, lacinato, talijanski kelj ili toskanska crna palma – kako mu i jedan od naziva kaže, ovaj kelj je povrće iz toskanske tradicije i općenito se puno uzgaja u cijeloj Italiji.
U Toskani rade i ukusni pesto od kelja, čiji recept vam donosim u nastavku.
![Pesto od kelja](https://krenizdravo.dnevnik.hr/wp-content/uploads/2020/10/pesto-od-kelja.jpg?x60603)
Pesto od crnog kelja odličan je kao umak za tjesteninu, ali ja sam ga stavljala i na palentu, rižu, u burgere i na pizze. Jednostavno i brzo se priprema, a ne mogu vam dovoljno naglasiti koliko je ukusan.
![Pesto od crnog kelja](https://krenizdravo.dnevnik.hr/wp-content/uploads/2020/10/pesto-od-crnog-kelja-1.jpg?x60603)
Sastojci:
- 100 g listova kelja (što su manji, to su slađi)
- 3 – 4 režnja češnjaka
- 30 g miksa pinjola i badema
- 25 g vode od kuhanja kelja
- 30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu.
![Stabljike kelja](https://krenizdravo.dnevnik.hr/wp-content/uploads/2020/10/stabljike-kelja.jpg?x60603)
Priprema
- Operite lišće kelja i uklonite njegov središnji dio.
- Blanširajte lišće u malo vruće vode oko tri minute i zatim ocijedite, ali sačuvajte dio vode u kojoj se lišće kuhalo.
- U mužaru ili blenderu sve usitnite i dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i vodu od kuhanja (ona će pestu dati potrebnu kremastu konzistenciju).
Dobar tek!
Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
![ljetni obrok za laganu probavu](https://krenizdravo.dnevnik.hr/wp-content/uploads/2024/06/ljetni-obrok-za-laganu-probavu-360x220.jpg?x60603)
Pokrovitelj Donat
Pobijedite nadutost: Lagani i osvježavajući ljetni obroci za zdravu probavu
- Nova Studio
- 4 min čitanja
Članak objavljen: