Pesto od crnog kelja
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja

Crni, toskanski, dinosaur, lacinato, talijanski kelj ili toskanska crna palma… Kako mu i jedan od naziva kaže, ovaj kelj je povrće iz toskanske tradicije i općenito se puno uzgaja u cijeloj Italiji.
U Toskani rade i ukusni pesto čiji recept vam donosim u nastavku.

Pesto od crnog kelja, odličan kao umak za tjesteninu, ali ja sam ga stavljala i na palentu, rižu, u burgere i na pizze. Jednostavno i brzo se priprema, a ne mogu vam dovoljno naglasiti koliko je ukusan.
Pesto od crnog kelja

- 100 g listova kelja ( što su manji to su slađi),
- 3-4 režnja češnjaka,
- 30 g miks pinjola i badema,
- 25 g vode od kuhanja kelja,
- 30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
- sol i papar po ukusu.
Priprema:
- Operite lišće kelja i uklonite njegov središnji dio.

- Blanširajte lišće u malo vruće vode oko 3 minute i zatim ocijedite, ali sačuvajte dio vode u kojoj se lišće kuhalo.
- U mužaru ili blenderu sve usitnite i dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i vodu od kuhanja (onu će pestu dati potrebnu kremastu konzistenciju.
Dobar tek!
Više mojih recepata možete potražiti ovdje.
Članak objavljen: