Pesto od crnog kelja: Imamo jednostavan, brz i preukusan recept za umak s kojim možete svašta

Pesto od crnog kelja

Crni, toskanski, dinosaur, lacinato, talijanski kelj ili toskanska crna palma – kako mu i jedan od naziva kaže, ovaj kelj je povrće iz toskanske tradicije i općenito se puno uzgaja u cijeloj Italiji.

U Toskani rade i ukusni pesto od kelja, čiji recept vam donosim u nastavku. 

Pesto od kelja
FOTO: Mare

Pesto od crnog kelja odličan je kao umak za tjesteninu, ali ja sam ga stavljala i na palentu, rižu, u burgere i na pizze. Jednostavno i brzo se priprema, a ne mogu vam dovoljno naglasiti koliko je ukusan.

Pesto od crnog kelja
FOTO: Mare

Sastojci:

Stabljike kelja
FOTO: Mare

Priprema

  1. Operite lišće kelja i uklonite njegov središnji dio.
  2. Blanširajte lišće u malo vruće vode oko tri minute i zatim ocijedite, ali sačuvajte dio vode u kojoj se lišće kuhalo.
  3. U mužaru ili blenderu sve usitnite i dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i vodu od kuhanja (ona će pestu dati potrebnu kremastu konzistenciju).

Dobar tek!

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   4

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu