Pečena dinja u salati i na tostiranom baguettu

Pečena dinja

Uz carpaccio od tikvica i ovo jelo je bar u mom slučaju pokazao se kao pravi ljetni hit. Lako i brzo se priprema, na prvu može podignuti koju obrvu jer mnogi ne vole miješati slatko voće u slane salate, no kod mene su se i takvi oduševili. Pa eto, želite li i vi probati ili oduševiti nekog, predlažem vam da ovako pečenu dinju servirate uz salatu od kvinoje, fino tanki rezani sejtan – ja sam narezala sejtan pečenku o kojoj sam vam već pričala ovdje. Zatim, puno svježeg povrća na salatu, ribizl, uvijek dobrodošli veganski feta sir i nezaobilazni, bar u mom slučaju, reducirani aceto.

Pravi ljetni jednostavni recepti puni aroma i okusa, a osim u zdjeli, ovako pripremljena salata je odlična za poslužiti na tostiranom baguette kruhu pa čak i kao zalogajčići uz vino kad imate društvo kod sebe.

Pečenu dinju pripremite tako da je ogulite i narežete na veličine koje vam trebaju, jako praktično je ako režete kockice nekih 5 cm veličine, ali možete i kriške. Veličina  komada će odrediti i vrijeme pečenja koje može varirati od 15 pa do 30 min, no temperatura neka bude na 220°C. Želite li da se površina dinje jače karamelizira posipajte ju smeđim šećerom ili nekim od sirupa po želji.

Dinja na kruhu
Foto: Mare

Pomiješajte s vama dragom salatom, svježim začinima i uronite.

Dobar tek!

Više mojih recepata možete potražiti ovdje.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Pečena dinja u salati i na tostiranom baguettu

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.