Pečena dinja u salati i na tostiranom baguettu

Pečena dinja

Uz carpaccio od tikvica i ovo se jelo, barem u mojem slučaju, pokazalo kao pravi ljetni hit. Lako i brzo se priprema, na prvu može podignuti koju obrvu jer mnogi ne vole miješati slatko voće u slane salate, ali kod mene su se i takvi oduševili.

Želite li i vi probati ili oduševiti nekoga, predlažem vam da ovako pečenu dinju servirate uz salatu od kvinoje i fino tanki rezani sejtan – ja sam narezala sejtan pečenku o kojoj sam vam već pričala u članku o seitanu. Zatim su tu puno svježeg povrća na salatu, ribizl, uvijek dobrodošli veganski feta sir i meni nezaobilazni reducirani aceto.

FOTO: Mare

Pravi ljetni jednostavni recepti puni aroma i okusa. Osim u zdjeli, ovako pripremljena salata je odlična za poslužiti na tostiranom baguette kruhu, pa čak i u obliku zalogajčića uz vino kad imate društvo kod sebe.

Priprema dinje

Pečenu dinju pripremite tako da je ogulite i narežete na veličine koje vam trebaju. Jako je praktično ako režete kockice veličine pet centimetara, ali možete i kriške. Veličina komada će odrediti i vrijeme pečenja koje može varirati od 15 do 30 minuta. Temperatura neka bude na 220 °C. Želite li da se površina dinje jače karamelizira, posipajte je smeđim šećerom ili prelijte nekim od sirupa po želji.

Dinja na kruhu
FOTO: Mare

Pomiješajte s vama dragom salatom, svježim začinima i uživajte.

Dobar tek!

Pročitajte i članak “Sjemenke dinje: Zdrava poslastica koju bacamo u smeće“.

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu