Novi i jedinstveni model certificiranja jelovnika u restoranima
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Healthy Meal Standard je model certificiranja jelovnika za posebne prehrambene potrebe u restoranima, a jednog dana moguće i u vrtićima i školama. Na ideju došla nutricionistica Diana Gluhak, koja je u ponedjeljak predstavila udrugu Zdravi obrok.
Konkretno to znači da bi restorani dobivali certifikat i zdrave zvjezdice za pripremanje hrane za dijabetičare, šećeraše, osobe osjetljive na gluten, vegetarijance i slično.
Healthy Meal Standard predstavlja jedinstveni ‘model’ certificiranja. Ideja je da nutricionisti educiraju kuhare u restoranima te bi se izrađivali posebni meniji za osobe koje zbog zdravstvenog stanja trebaju prakticirati drugačije dijete.
Iz udruge se nadaju da će što veći broj restorana prihvatiti njihovu ponudu.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Ne trebaju vam utezi!
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja
Članak objavljen: