Novi i jedinstveni model certificiranja jelovnika u restoranima

vegetarijanac u restoranu

Healthy Meal Standard je model certificiranja jelovnika za posebne prehrambene potrebe u restoranima, a jednog dana moguće i u vrtićima i školama. Na ideju došla nutricionistica Diana Gluhak, koja je u ponedjeljak predstavila udrugu Zdravi obrok.

Konkretno to znači da bi restorani dobivali certifikat i zdrave zvjezdice za pripremanje hrane za dijabetičare, šećeraše, osobe osjetljive na gluten, vegetarijance i slično.

Zdrava prehrana

Healthy Meal Standard predstavlja jedinstveni ‘model’ certificiranja. Ideja je da nutricionisti educiraju kuhare u restoranima te bi se izrađivali posebni meniji za osobe koje zbog zdravstvenog stanja trebaju prakticirati drugačije dijete.

Iz udruge se nadaju da će što veći broj restorana prihvatiti njihovu ponudu.

Članak objavljen:

Saznajte više o bezglutenskoj prehrani u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o zdravoj prehrani u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu