Iznenađujuće činjenice o hrani koju već jedete

povrće

Svi volimo hranu i većina nas već ujutro razmišlja što će večerati. Hrana je ljubav pa zašto ne bi naučili nekoliko zdravih činjenica o tome što jedemo?

Pijenje kave štiti jetru

Kava smanjuje rizik od ciroze jetre te tri šalice kave dnevno mogu smanjiti rizik od raka jetre za gotovo 50 posto.

Uvijek birajte baby špinat

Kada je u pitanju špinat, što je manji to je bolji. Špinat sadrži hrpu vitamina i minerala i čini čuda za izgled vaše kože. Špinat je tri puta zdraviji kada je kuhan nego kad je sirov.

Svestrana upotreba kukuruza

Postoji puno proizvoda koji sadrže kukuruz da nemamo pojma o tome. Jeste znali da se kukuruz nalazi u pasti za zube, jogurtu, žvakaćim gumama, šamponu i pelenama?

Poriluk pomaže kod nadutosti

Poriluk će vam vam pomoći da se riješite neugodnog osjećaja nadutosti te zbog velike količine mangana ublažit će i grčeve te promjene raspoloženja.

Poriluk

Krastavci su „najhidratantnija“ namirnica

Krastavac je najbolja terapija za oštećenu kožu. On sadrži čak 96 posto vode, što rezultira smirivanjem iritacija kože i smanjivanjem oteklina.

Limun je fitness namirnica

Već znamo da je limun izvrstan izvor vitamina C. No, jeste znali da limun također čisti jetru i pomaže pri mršavljenju? Ako pokušavate smršaviti popijte dnevno jednu limunadu.

Banana tjera depresiju

Ne samo da banane sadrže kalij, one imaju i aminokiseline koje stimuliraju proizvodnju serotonina. Serotonin je poznat kao hormon koji regulira naše raspoloženje, a ljudi s depresijom imaju manjak serotonina.

Članak objavljen:

Saznajte više o zdravoj prehrani u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu