Korisni i besplatni izvori informacija za vegetarijance

recepti

Ukoliko tražite Vegetarijanske recepte, posebno one iz indijske vegetarijanske kuhinje, svakako preuzmite ovu besplatnu vegetarijansku kuharicu “Vegetarijanska kuhinja: Odabrani recepti.

Facebook-stranica Vegetarijanska Kuhinja

Na ovoj stranici možete pronaći linkove za najnovije vegetarijanske recepte, te korisne informacije i tekstove o vegetarijanstvu. Da biste posjetili stranicu, kliknite ovdje.

Arhiva tekstova o vegetarijanstvu na portalu Kreni Zdravo

U arhivi tekstova kolumne našeg portala o vegetarijanstvu, možete pronaći mnoge informativne tekstove o zdravlju vegetarijanaca, poput tekstova o biljnim izvorima važnih nutrijenata (željeza, kalcija, cinka, proteina…), zatim korisne savjete kako prebroditi svakodnevne izazove sa kojima se suočavaju vegetarijanci (posebno ako se vaša obitelj ne hrani vegetarijanski), do praktičnih savjeta (na primjer što ponijeti za ručak na posao). Da biste pogledali kompletnu arhivu vege-tekstova, kliknite ovdje.

Recepti za zdrave smoothije

U našem smoothie-kutku možete pronaći recepte za zdrave i hranjive smoothije (kliknite ovdje).

Zdravi recepti

U arhivi recepata portala Kreni Zdravo možete pronaći ne desetke zdravih vegetarijanskih recepata, od recepata za biljne namaze, vegetarijanskog prijedloga za Božićni meni, pa čak i video recepte (za bademovo mlijeko i za majonezu od indijskih oraščića). Za pregled kompletne arhive recepata kliknite ovdje.

Inspirativan govor o veganstvu Philip-a Wollen-a (s prijevodom)

Philip Wollen je održao (prema mnogima) najinspirativniji govor na (sada širom svijeta poznatoj) debati “Intelligence Squared”, koja je nosila temu “Životinje ne bi trebale biti na meniju”. Nakon ove debate 73,6% publike glasalo je da životinje ne bi trebale biti na meniju. Od srca preporučujemo da pogledate (kliknite ovdje).

Popis vegetarijanskih restorana i dostava u Zagrebu i Splitu

Neki restorani i dostave specijalizirali su se isključivo za prehranu bez mesa, a neki su samo nadopunili mesnu ponudu. U ovom članku možete pronaći popis takvih restorana.

Popis restorana s vegetarijanskom ponudom u BiH

Ukoliko tražite mjesto gdje možete jesti vegetarijanski u BiH, informacije možete pronaći na facebook-stranici Veggie-Griz BiH.

Facebook-stranica Vegetarijanstvo

Na ovoj stranici možete pronaći mnoge zanimljive informacije o vegetarijanskoj hrani, te objave o vege-događajima u Srbiji.

Rezultati istraživanja “Utjecaj vegetarijanske ishrane na zdravlje”

Rezultate medicinskih istraživanja „Utjecaj vegetarijanske ishrane na zdravlje” s kojom je dr. Ljiljana Kiridžić sudjelovala na XXVII Konferenciji opće medicine Srbije s međunarodnim učešćem, 2006. god. na Kopaoniku možete pročitati ovdje.

Lista od 95 razloga zašto se odlučiti za vegetarijanstvo

Na portalu udruženja Prijatelji životinja možete pronaći listu sa 95 razloga zašto se odlučiti za vegetarijanstvo, a možete je pročitati ovdje.

Besplatna vegetarijanska kuharica “Moja mala veganska knjiga recepata”

Na ovom linku možete pročitati i preuzeti besplatnu vegansku kuharicu autorice bloga Vegetarijanka.

Blog Vegantletika

Ukoliko se bavite sportom i hranite vegetarijanski ili veganski onda je ovaj blog za vas!

Za još vegetarijanskih recepata posjetite blogove:

Članak uređen:

Saznajte više o vegetarijanstvu u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o zdravoj prehrani u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Korisni i besplatni izvori informacija za vegetarijance

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.