Akupunktura za efikasno mršavljenje

akupunktura

Samo u uhu postoji nekoliko desetaka točaka kojima je moguće stimulirati razne organe u tijelu. Akupunktura za mršavljenje bira one točke koje kontroliraju apetit te rad probavnih organa. Akupunktura ne treba biti jedino sredstvo za mršavljenje, najbolje ju je koristiti sa zdravim programom prehrane i adekvatnom tjelovježbom.

Akupunktura može smanjiti žudnju za hranom ako se stimuliraju točke za apetit.

Akupunktura popravlja raspoloženje

Akupunktura
Foto: Unsplash

Često dijeta sa sobom nosi i osjećaj gladi, želje za nečime što se ne smije pojesti i frustracije. Bitno je reći da akupunktura pomaže utoliko da rješava problema poput slabosti, vrtoglavice i lošeg raspoloženja.

Idealno je gubiti najviše 1-2 kg tjedno. Treba biti oprezan s dijetama koje nude nagli gubitak kilograma.

Za one koji se boje igle stiže dobra vijest: u novije vrijeme sve češće se koriste laserske zrake umjesto klasičnih igala.

Kako izgleda tretman akupunkture kod mršavljenja?

Na tretmanu se vrši stimuliranje određenih točaka koje mogu biti u uhu ili na cijelom tijelu. U Americi postoje i terapije izvedene iz akupunkture u kojima se u određenu točku ubadaju igle na dulje vrijeme.

One ostaju u uhu po 3 mjeseca. Neki slučajevi su se pokazali jako efikasni kao pomoć pri mršavljenju. Osobe koje su isprobale akupunkturu u kombinaciji s dijetom najčešće govore da im je akupunktura smanjila apetit i žudnju za hranom.

Ako imate iskustva s akupunkturom, napišite svoje mišljenje.

Članak objavljen:

Saznajte više o zdravom mršavljenju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.80 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu