Krema za sunčanje za masnu kožu lica: Dermatolog otkriva na što trebate obratiti pažnju kod odabira

Krema za sunčanje za masnu kožu lica

Zaštita od štetnih sunčevih zraka ključna je za održavanje zdrave i mladenačke kože. Međutim, za one s masnom kožom lica pronalazak prave kreme za sunčanje može biti izazovan zadatak.

Iako je ključno zaštititi kožu od UV oštećenja, također želite proizvod koji neće pogoršati masnoću ili dovesti do prištića.

Dr. Dinko Kaliterna, specijalist dermatovenerologije, otkriva koja je najbolja krema za sunčanje za masnu kožu lica.

Krema za sunčanje za masnu kožu lica

Prije nego što se upustite u preporuke krema za sunčanje, važno je razumjeti masnu kožu i njezine jedinstvene karakteristike. Masnu kožu često karakterizira prekomjerna proizvodnja sebuma, što može dovesti do sjajnog tena, proširenih pora i povećanog rizika od izbijanja akni.

Pri odabiru proizvoda za njegu kože, uključujući kremu za sunčanje, bitno je odabrati formule koje zadovoljavaju ove specifične potrebe bez začepljenja pora ili pogoršanja masnoće:

Krema za sunčanje za masnu kožu lica ne razlikuje se posebno od krema za druge tipove kože. Razlika je samo u teksturi, odnosno da bude nježna, tekuća, u obliku seruma ili gela. Važno je da postoji lagana, vodenasta tekstura i bitno je da ne začepljuje pore, kako se masna koža ne bi začepila.
Krema za sunčanje za masnu kožu lica ne razlikuje se posebno od krema za druge tipove kože
FOTO: Shutterstock

Na koje sastojke trebate obratiti pažnju?

Dr. Kaliterna ističe da ne trebate tražiti ključni sastojak za masnu kožu nego pogodnu teksturu, odnosno tip kreme za masnu do mješovitu kožu.

Važno je tražiti kremu prema određenom tipu kože, a ne sastojku jer su sastojci za tip kože obično isti, samo je razlika u teksturi – za masnu kožu mora biti lagana, vodenastija tekstura, a za suhu kožu je potrebna krema bogatije teksture.

Kako koristiti kremu za sunčanje?

Dr. Kaliterna navodi da bi osobe s bilo kojim tipom kože, bez obzira na to je li riječ o suhoj, masnoj, mješovitoj ili normalnoj, trebale nanositi kremu svakih nekoliko sati.

Vrlo je bitno da se obilno nanese na lice svaka 2 – 3 sata, odmah nakon tuširanja ili kupanja u moru. Ako krema sadrži liposome, ona se na dnevnoj bazi nanosi manje puta.

Ako se krema za sunčanje ne koristi, može doći do crvenila, opekotina, oštećenja kože i ubrzanog starenja.

Vrlo je bitno, posebno za osobe s masnom kožom, da lice dubinski čiste lice svaka 2 – 3 mjeseca pomoću aparata, da se skine mrtva koža i odčepljuju pore. Koliko je krema važna da zaštitu kože, toliko je važno i da kožu dubinski očistite. Time sprječavate da se koža ne začepljuje korištenjem krema za masnu kožu. Kombinacija SPF krema za masnu kožu uz redovita dubinska čišćenja je najbolje rješenje.  

Zaštita masne kože lica od štetnih sunčevih zraka ne mora biti težak zadatak. Odabirom prave kreme za sunčanje s laganom teksturom možete osigurati da vaša koža ostane zaštićena, bez sjaja i zdrava. Uključite ove glavne preporuke u svoju svakodnevnu rutinu njege kože kako biste održali blistav ten i zaštitili ga od oštećenja uzrokovanih suncem.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu