Joga za lice – što trebate znati o novoj metodi pomlađivanja kože

joga za lice

Mnoge „očajne kućanice“ i slavne glumice, koje pod svaku cijenu žele ostati mlade, zadnjih nekoliko godina pokušavaju vratiti vrijeme uz pomoć joge za lice. Iako neki liječnici tvrde da je joga lice besmislena te da čak pospješuje nastanak bora, njezini zagovornici su uvjereni da njezin opuštajući učinak pomlađuje

Ljudsko lice se sastoji od 58 mišića od kojih naravno ne koristimo sve istovremeno. Najviše koristimo mišiće u ustima. Pokretanjem mišića na licu potaknut ćemo cirkulaciju, a koža će biti zategnutija, glatka i svježa. Joga za lice sastoji se od niza vježbi koje pomažu u zatezanju lica i jačanju mišića lica. 

Jogu za lice možete prakticirati ujutro ili navečer. Japanske vježbe za lice u kombinaciji s jogom za lice, trebale bi dati vidljive rezultate. Prakticirate li već joga vježbe za pomlađivanje? Ako ne, proučite upute koje smo za vas pripremili u nastavku teksta. 

Kombinacija joge i glumačke ekspresivnosti

Ovaj specifičan program vježbi za lice osmislila je bivša kazališna glumica i dugogodišnja instruktorica joge Annelise Hagen te je riječ o kombinaciji tradicionalne joge i glumačke ekspresivnosti. Primarna zadaća tih vježbi za lice je smanjivanje napetosti u mišićima lica

Zatezanjem lica se može očuvati blistavo lice i svjež ten. Joga za lice može vam uštedjeti novac koji biste potrošili na skupocjene kozmetičke tretmane i anti-age kreme. 

Suprotstavite se gravitaciji

Mišići lica se ne razlikuju značajno od mišića u ostatku tijela. Stoga, ako ih ne vježbate, oni se opuštaju i postaju mlohavi. Čak i ako vježbate svaki dan, vaši mišići lica mogu biti zanemareni. 

Primijetite li podbradak, bucmaste obraze ili bore na svome licu, možda je vrijeme da pokušate s jogom za lice. Nikada nije prerano ili prekasno za ovaj tip vježbe. Gravitacija na lice počinje djelovati već u pubertetu. Je li gimnastika lica moj prirodni lifting? Gimnastika lica može biti prirodni lifting za gotovo svačije lice, no hoće li ona doista biti učinkovita ne možemo garantirati. Fokus je na pravilnom vježbanju.

Više o gimnastici za lice doznajte u našem tekstu —> Gimnastika lica – održite mladolik izgled lica na prirodan način

Jogu za lice kao i jogu za tijelo možete prakticirati na organiziranim tečajevima. Tijekom nekoliko tjedana koliko obično traju takvi tečajevi, trebali biste naučiti pravilno izvođenje zadanih vježbi za lice. 

Premda se vježbe mogu izvoditi i kod kuće, bez preciznih uputa i korekcija učinak možda neće biti vidljiv. Tijekom vježbanja budite fokusirani na pravilno izvođenje vježbi. Kao dodatna motivacija mogla bi vam poslužiti i joga za lice knjiga (Joga umjesto faceliftinga). 

joga za lice

10 jednostavnih vježbi kao uvod u jogu za lice

Ove vježbe za lice možete raditi kada god želite i gdje god želite. Za izvođenje ovih vježbi nije potrebna nikakva dodatna oprema. Za bolji učinak, pokušajte u svoj organizam unositi više tekućine te se pokušajte hraniti zdravije. Uz dovoljno sna, rezultat bi svakako trebao biti vidljiv.

Joga za lice se ne preporučuje osobama koje imaju: 

Mišići lica ljudima omogućuju formiranje fizionomije i formiranje izraza lica koji odgovara određenoj emociji. Upravo zbog toga su mišići lica važan faktor u normalnoj i primjerenoj ljudskoj komunikaciji. 

 1. Napućite obraze

Napućite oba obraza i premještajte zrak iz jednog u drugi. Ponovite to pet puta. Tada ispuhnite zrak uz mali „O“. To ponovite nekoliko puta za čvrste obraze.

2. Isplazite jezik

Isplazite jezik koliko god možete i držite ga u tom položaju 60 sekundi. To ponovite 3 puta

isplaziti jezik

3. Pogled u nebo 

Podignite pogled prema stropu i napućite usne kao da ćete nekoga poljubiti ili kao da se durite. Držite glavu u tom položaju 5 sekundi i to ponovite pet puta, ispočetka. Ovu vježbu možete kombinirati s vježbom iznad. 

4. ”Oh” poza

Opustite donju čeljust, otvorite usta te napravite mali „O“ usnicama. Dok vam je čeljust spuštena, raširite usta kao da ćete se nasmijati. Ponavljajte cijelu vježbu do deset puta.

5. Riblje lice

Oblikujte riblje lice usisavanjem unutrašnjosti vaših obraza sve do zubi, zatim ponovite ovu vježbu nekoliko puta. 

6. Doviđenja linijama oko očiju

Otvorite širom oči, kao da vas je strah ili ste iznenađeni. Rukama zategnite kožu lica dok to činite.

7. Pogled u daljinu

Otvorite oči što više možete i nekoliko sekundi gledajte u točku ispred sebe. Položite prste na sredinu čela, na točku između očiju pa lagano počnite pomicati obrve gore pa dolje.

8. ”V”

Pritisnite oba srednja prsta na unutarnji rub obrva, a kažiprste položite na drugi kraj obrva. Pogledajte u strop i podignite donji kapak kao da pokušavate škiljiti pa ga opustite. Ponovite nekoliko puta i završite s dužim žmirenjem.

9. Bez duple brade

Savijte glavu u desno i držite tako nekoliko sekundi. Glava treba biti savijena tako da možete osjetiti istezanje mišića vrata. Isto ponovite i na lijevoj strani. Također, možete okretati glavu u smjeru i suprotno od smjera kazaljke na satu. Ova je vježba dobra za borbu s podbratkom.

10. Ptica

Vrhom jezika pritisnite svod vaših usta, nasmijte se pa pokušajte gutati brade usmjerene prema stropu. Uz nekoliko minuta svakodnevno posvećenih vježbanju lica, rezultate biste trebali vidjeti već nakon nekoliko mjeseci. Ovakav tretman zahtjeva strpljenje. Najveća prednost je njegova prirodnost

Prakticiranjem joge za lice nećete izbrisati godine s vašeg lica, ali ćete usporiti proces starenja vidljiv na vašem licu te poboljšati tonus lica. Najbolje rezultate ćete postići ako budete istovremeno izvodili klasičnu jogu kojom ćete čitavo tijelo osloboditi od stresa

Joga za lice – video prikaz vježbi

Preporučujemo vam gledanje ovog odličnog videa uz pomoć kojeg ćete moći naučiti pravilno izvoditi vježbe za lice. Više o tome kakav učinak imaju ove vježbice, ‘reći’ će vam joga za lice iskustva s foruma. Jeste li već isprobali ovakve ili neke druge vježbe za zatezanje lica i vrata? Jesu li vam te vježbe pomogle? Koliko ste često vježbali? – Ostavite vaše iskustvo u komentaru. 🙂

Više o jogi doznajte u našim tekstovima: 

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.52 / 5   21

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu