Geolift – najnoviji trend obrva

oblikovanje obrva

Od izrazito tankih obrva u 2000-ima, do debljih i definiranih obrva koje su bile popularne posljednjih godina, trendovi u oblikovanju obrva ponovno se mijenjaju. Jedan od novih trendova kojemu raste popularnost je upravo geolift. Ali što je zapravo geolift i kako ga postići, saznat ćete u nastavku.

Kako izgleda geolift?

Geolift obilježava punoća i gustoća obrve, ali je naglasak stavljen na strukturu obrve, geometriju i izgled „podignute“ obrve. Pa tako početak geolift obrve ima „kuštraviji“, gotovo paperjast izgled (eng. fluffy), dok bi luk trebao imati čišći izgled. Krajevi obrva trebali bi biti suženi s jasno definiranim crtama. Ono što definira krajeve obrva u geolift trendu je također da ne smiju biti predugi i moraju ići blago prema gore, kako bi postigli izgled „podignute“ obrve.

Geolift obrva
Foto: Unsplash

Geolift trend oblikovanja obrva razvio se iz „boy brows“ trenda. Međutim, za razliku od tog trenda, kod obrva oblikovanim u geolift trendu nema zalutalih dlačica.  

Ovaj trend u oblikovanju obrva inspiriran je pandemijom, zato što su obrve uz oči jedini dio lica koji je vidljiv za vrijeme nošenja maske. Trend su dodatno popularizirale glumice Zendaya i Lily Collins.

Kako postići geolift izgled obrva?

Iako je kod geolift obrva naglasak na punoći i gustoći, ovaj trendi izgled možete postići i ako imate tanje obrve s obzirom na to da je najveći naglasak stavljen na strukturu obrve.

Ako želite da i vaše obrve imaju geolift oblik, možete poduzeti sljedeće korake prilikom uređivanja obrva:

  1. Oblikujte obrve – jedan od bitnijih dijelova geolift obrva jest struktura. Zato se prvo pobrinite da vaše obrve imaju pravilnu strukturu. Više o pravilnom oblikovanju obrva saznajte ovdje. S obzirom na to da početak treba biti „kuštrav“, nemojte počupati previše dlačica s tog dijela. Prilikom čupanja dlačica koje se nalaze oko luka i krajeva obrva, počupajte sve zalutale dlačice koje ne ulaze u željenu strukturu vaše obrve. Ipak, pripazite da ne počupate previše dlačica.
  2. Popunite obrve – olovkom ili sjenilom za obrve popunite obrve kako biste dobili puniji izgled koji obilježava geolift obrve. Kod popunjavanja obrva važno je definirati luk i krajeve obrva. Boja bi trebala biti tamnija na zadnje dvije trećine obrve, stoga početak popunite samo s ostatkom proizvoda koji vam ostane na kistiću na kraju.
  3. Očistite rubove – za razliku od početka obrve, luk i krajevi obrva izrazito su definirani. Iz tog razloga, kada ste gotovi s oblikovanjem i popunjavanjem, možete proći korektorom po rubovima luka i kraja obrva. Za dodatnu definiciju tih dijelova i postizanje „podignutog“ izgleda obrve, ispod luka i kraja obrve možete nanijeti malo highlightera.
  4. Učvrstite izgled – za kraj, uzmite proziran gel za obrve i četkicom učvrstite izgled. Ovdje je naglasak na podizanju dlačica kako biste postigli puniji izgled obrve. Posebno je važno podignuti dlačice na početku obrve, kako bi izgledala „kuštravije“. Ako imate izrazito svijetle obrve, možete koristiti i gel u boji kako biste ih bolje definirali. Ipak, imajte na umu da geolift obrve nisu predviđene da budu izrazito tamne, čime odskaču od lica.

Kako potaknuti rast obrva?

S obzirom na to da je kod geolift obrva naglasak na gustoći i punoći, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta o tome kako možete potaknuti rast obrva.

Prije svega, prestanite pretjerano čupati obrve i dozvolite dlačicama da narastu. Osim toga, možete probati neke od sljedećih proizvoda kako biste potaknuli rast obrva:

Obrve je potrebno njegovati kako biste potaknuli njihov rast, stoga svaku večer prije spavanja nanesite jedan od ranije navedenih proizvoda. Pa tako uz pomoć blazinice ili prstom nanesite tanki sloj ricinusovog ulja preko cijele obrve i pustite da se ulje upije tijekom noći.

Više o poticanju rasta dlake možete saznati ovdje.

Članak objavljen:

Izvori

  1. Burcham, C. & Lukaitis, N. (2020). How to Grow Your Eyebrows: 6 Hacks That Actually WorkWomen’s Health
  2. Cacciatore, B. (2021). I Tried Geolift Brows, the Latest Fluffy-Eyebrow TrendGlamour
  3. McCully, M. (2021). Meet The Geolift: The Defining Brow Shape Of The New DecadeELLE

Ocijenite članak

3 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu