Kako oblikovati obrve?

oblikovanje obrva

U četiri jednostavna koraka oblikujte savršene obrve koje će popravit ukupni dojam lica, uokviriti ga i učiniti oči vizualno većima. Kako biste izbjegli eventualne pogreške i oblikovali obrve poput profesionalaca, slijedite ove savjete korak po korak, a ukoliko mislite da sami ne možete postići savršeni oblik – prepustite se stručnjacima, a potom redovito održavajte postignute rezultate.

Prvi korak: Pripremite sve što je potrebno kako biste oblikovali obrve

Bit će vam potrebna:

 • Obična olovka – koja će poslužiti za određivanje oblika obrva.
 • Topao i vlažan ručnik – držite ga na licu nekoliko minuta prije čupanja obrva, kako bi folikule dlačica popustile, a čupanje bilo lakše.
 • Pinceta – ukoliko ste početnik, odlučite se za pincetu s tankim vrhom, koja služi za čupanje tankih i uraslih dlačica ili onu s kosim vrhom, uz koju ćete tako imati bolju kontrolu. Pinceta s kockastim vrhom služi za čupanje više dlačica odjednom, stoga pripazite kako s njom ne biste napravili pogrešan oblik.
 • Sredstvo za popunjavanje eventualnih praznina – možete upotrijebiti sjenilo, olovku za obrve ili gel maskaru u boji.
 • Češljić za obrve ili aplikator – definirat će prirodan izgled luka obrva i dat će im gustoću.

Drugi korak: Odredite oblik obrva

Počešljajte vaše obrve kako bi dobile prirodan izgled i potom uz pomoć olovke odredite njihov oblik:

 • Početak obrva odredite tako da olovku prislonite okomito uz nos, a da ona dodiruje unutarnji rub oka. Mjesto gdje se vrh olovke spaja s vašim obrvama trebalo bi biti početak obrva (točka A na slici).
 • Najvišu točku luka obrva možete odrediti tako da olovku prislonite od vrha nosa do obrva, a preko sredine zjenica. Mjesto gdje se olovka sječe s obrvama trebalo bi biti najviši luk obrva (točka B na slici).
 • Vanjski rub obrva odredite tako da olovku položite dijagonalno od vanjskog ruba nosa do vanjskog ruba oka. Mjesto gdje olovka dodiruje obrve krajnja je točka do koje bi obrve trebale dosezati (točka C na slici).

Kada određujete oblik obrva najbolje bi bilo da dobivene točke označite običnom olovkom za oči, a potom ih povežete i označite luk koji želite dobiti. Na ovaj način, jednostavno možete počupati sve obrve izvan ucrtanog područja, bez straha da ćete pokvariti oblik obrva.

Kod određivanja oblika mogu vam pomoći i šablone za iscrtavanje obrva, koje su dostupne u svim boljim parfumerijama. Pri njihovom izboru pripazite da odgovaraju vašem prirodnom obliku obrva.

Treći korak: Primite se pincete

Kod uklanjanja dlačica trebali biste pripaziti na nekoliko stvari:

 • Obrve počnite čupati s donje strane ruba i krenite od unutra prema van.
 • Dlačice uvijek čupajte brzim i oštrim pokretima, u smjeru njihova rasta.
 • Kako bi obrve bile ujednačene, najbolje bi bilo kada biste prvo počupali nekoliko dlačica s jedne, a potom i s druge obrve.
 • Hvatajte ih pincetom čim bliže korijenu i čupajte dlačicu po dlačicu, uvijek s donje strane obrva. Naime, poznato je pravilo da se dlačice s gornje strane obrva ne smiju čupati jer na taj način obrve mogu izgubiti prirodan oblik.
 • Obrve bi trebale biti najdeblje na početku, a potom se lagano stanjivati. Nastojite izbjegavati previše nagle prijelaze, kako obrve ne bi izgledale neprirodno.
 • Ako su neke dlačice predugačke, podšišajte ih škarama.
 • Nakon čupanja, osvježite kožu tonirajući losionom za lice ili aloe vera gelom, koji će smanjiti crvenilo i iritaciju.

Četvrti korak: Popunite eventualne nedostatke i definirajte obrve

 • Ukoliko vaše obrve nemaju prirodnu gustoću, eventualne praznine možete popuniti sjenilom, olovkom za oči ili gel maskarom u boji.
 • Njihova boja trebala bi uvijek biti za nijansu svjetlija od boje kose, osim kod plavuša, gdje vrijedi obrnuto pravilo. Kod odabira olovke za obrve pripazite da njezina tekstura ne bude masna i da je postojana. Također, sredstva koja upotrebljavate moraju biti mat, a nikako sedefasta ili metalik.
 • Kako bi vaše obrve ostale savršene upotrijebite učvršćivač za obrve ili nanesite malo laka za kosu na četkicu za obrve, a potom njome pređite preko obrva kako biste im dali gustoću i definiciju. Ukoliko ih želite dodatno učvrstiti, na obrve nanesite prozirnu maskaru.

Kod čupanja obrva imajte na umu: manje je više. Trenutno su u modi prirodne oblikovane obrve, stoga ne biste trebali pretjerivati pri njihovom čupanju.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.36 / 5   14

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: obrve, kako oblikovati obrve, oblikovanje obrva, obrve slike, kako pocupati obrve, kako napraviti oblik obrva, cupanje obrva, kako cupati obrve, savršene obrve, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu