Kako obojati obrve?

bojanje obrva

Tražite li informaciju kako obojati obrve ili koju boju odabrati? Ili želite zavodljiv izgled obrva kao što ga imaju Kim Kardashian i Jessica Alba? Ako ispravno obavite sav posao i koristite dodatnu šminku poput sjenila, maskare i sličnog bit ćete prava ljepotica. Sve počinje s odabirom prave boje i pravilnog nanošenja, savjete pročitajte u nastavku.

Kako odabrati boju obrva?

Odabir prave boje za vaše obrve može potpuno promijeniti vaš izgled. Mnogo stvari utječe na odabir boje, a to uključuje osobni izbor, starost, boju očiju, boju kose, boju kože i mnogo drugih faktora. Kada odabirete boju pratite jednostavna pravila koja će vam osigurati perfektan izgled.

 • Ako imate tamnu kosu odaberite svijetliju nijansu ili čak dvostruko svijetliju nijansu od vaše kose. To vrijedi i za osobe koje imaju tamnu kožu.
 • Ako imate svijetlu kosu i svijetliju ili blijedu kožu najbolji izbor će biti dvostruko tamnija nijansa vaše boje kose. Odabir svijetlije nijanse neće nikako pomoći u definiranju i isticanju vaših obrva.
 • Plavuše bi trebale izbjegavati boje koje su pretamne jer bi one mogle izgledate preupadljivo na njima.

Kako obojati obrve?

Nakon što ste pronašli odgovarajuću boju vrijeme je da napravite ono glavno, obojate obrve. Savjeti i pravila koje bi trebali pratiti su:

 • Pobrinite da ste dobro oblikovali obrve što uključuje depilaciju, podrezivanje, čupanje, oblikovanje i slično. To se uvijek mora obaviti prije nego počnete s bojanjem.
 • Temeljito očistite vaše obrve i uklonite sve ostatke ulja i šminke. To će osigurati najbolje rezultate jer takvi ostaci na obrvama često uzrokuju razmazivanje boje.
 • Posebna tehnika koju ćete koristiti ovisi o tipu boje za obrve koju koristite. Boje i olovke za obrve će zahtjevati različite tehnike.
 • Dok nanosite boju, u slučaju da pogriješite, pobrinite se da uklonite pogrešku korištenjem pravog alata.
 • Jednom kada završite sav posao bojanja morate četkati obrve iznutra prema van kako bi osigurali savršen izgled.

Savjeti, trikovi i tajne o tome kako bojati obrve

Već ste vidjeli kako bojati obrve kao i kako odabrati boju. Vrlo je važno da uz sve to dodate i najbolje savjete, tajne i trikove za bojanje obrva za najbolji izgled.

 • Kada uklanjate boju s obrva pobrinite sa da koristite pravi alat za uklanjanje šminke i izbjegavajte trljanje vaših obrva u pokušaju da maknete boju.
 • Uvijek pratite sve upute koje dolaze na pakiranju boje koju ste kupili.
 • Neke boje mogu zahtjevati izbjeljivanje obrva prije nego nanesete boju. Uvjerite se da slijedite upute za izbjeljivanje i ne dopustite izbjeljivaču da predugo stoji na obrvama da izbjegnete iritaciju.
 • Ako koristite prah za obrve morate odabrati dobru četkicu za obrve kod nanošenja.
 • Kada god mijenjate boju vaše kose morat ćete i promijeniti boju obrva. Zamislite se sa plavom kosom i izraženo crnim obrvama.
 • Posljednji savjet je jedan od najvažnijih, a odnosi se na zdravlje. Prije nego krenete sa bilo čime testirajte se na alergije kako bi izbjegli iritacije ili čak nešto gore.

Svi savjeti iznad će, ako ih pratite, pomoći u dobivanju fantastičnih rezultat. Ipak, ako ne odaberete dobru boju koja je dobra u kombinaciji s bojom kose i kožom nećete dobiti dobre rezultate, čak i ako sve dobro nanesete.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.63 / 5   8

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: njega tijela, bojanje obrva, boja za obrve, kako ofarbati obrve, kako obojati obrve, Farba za obrve, kako obojiti obrve, farbanje obrva kanom, farba za obrve dm, boja za obrve dm, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu