Japansko iscrtavanje obrva – prednosti i savršene obrve bez tretmana

japansko-iscrtavanje-obrva

Japansko iscrtavanje obrva popularna je metoda dopunjavanja obrva ukoliko niste zadovoljni oblikom ili debljinom vlastitih. Ova metoda omogućuje polu-trajno popunjavanje i oblikovanje obrva koje će izgledati prirodno poput pravih dlačica. Japansko iscrtavanje obrva idealno je za sve koji nisu zadovoljni čupanjem obrva, no do savršenih obrva možete doći i bez podvrgavanja ikakvim tretmanima.

Japansko iscrtavanje obrva postalo je popularno ubrzo nakon tetoviranja obrva, a riječ je o dva sasvim različita procesa koji daju drukčije rezultate. Tetoviranje šminke danas je već zastarjelo zbog nemogućnosti kontroliranja finalnog rezultata. Tetoviranjem obrva velika je vjerojatnost da će one izgledati odviše nacrtano, tamno ili neprirodno, a povratka nažalost nema.

Metoda iscrtavanja obrva stoga je mnogo bolja opcija jer je proces iznimno detaljan i pedantan. Japansko iscrtavanje obrva naziva se još i microblading tehnikom, no microblading zapravo ne potječe iz Japana već iz Kine te se naziv pogrešno koristi. Zbog preciznosti iscrtavanja svake pojedine dlačice, prvih sat vremena traje isključivo oblikovanje i crtanje obrva olovkom koja se briše. Zatim slijedi pravo iscrtavanje obrva koje nije bolno, no može biti blago neugodno.

microblading

Obrve iscrtane mibroblading tehnikom traju do 3 godine prije gubitka pigmenta, ali se preporučuje obnavljanje istih barem jednom godišnje za najbolji izgled obrva i samog lica. S time da je proces doista zahtjevan, potrebno je uvjeriti se u kvalitetu salona i stručnjaka kod kojih provodite ovaj tretman. Cijena japanskog iscrtavanja obrva kreće se od 700 kn na više, a proces traje otprilike dva sata.

Ipak, zadovoljstvo obrvama ne mora ovisiti samo o skupocjenim tretmanima koje je potrebno održavati. Danas postoji bezbroj kozmetičkih proizvoda koji će vam pomoći oblikovati, urediti i dopuniti obrve svaki dan. Najvažniji proces za savršene obrve jest njihovo pravilno čupanje. Ako niste sigurni u sebe kada je riječ o čupanju obrva, preporučujemo da se zaputite u kozmetički salon i prepustite lice stručnjacima. 

Kako urediti i oblikovati obrve?

Prilikom uređivanja obrva, većinom ih je potrebno počupati ukoliko imate mnogo dlačica koje strše ispod ili iznad obrva, pogotovo u prostoru između obrva. Za čupanje je tako najbolje koristiti pincetu, a u zadnje vrijeme se pojavilo i čupanje obrva koncem. Sve o metodi čupanja koncem pročitajte ovdje

Oblikovanje obrva ne bi se trebalo previše razlikovati od prirodnog oblika i načina rasta vaših obrva, no može vam pomoći da obrve što bolje pristaju licu. Prilikom određivanja oblika, najbolje je nacrtati oblik koji želite bijelom olovkom i ne prelaziti te linije kako ne biste previše počupali obrve. Za određivanje luka obrva, slijedite linije na slici ispod.

kako-urediti-obrve

Prva linija s lijeve strane označava gdje bi vaše obrve trebale početi, a preporučljivo je da počinju u ravnini s unutarnjim kutom oka. Druga linija označava početak luka vaših obrva, kod kojeg bi se obrve trebale uzdizati gledajući u ravnini s vanjskim rubom šarenice, prilikom pogleda ravno naprijed. Treća linija označava završetak obrva i poklapa se s vanjskim kutom oka.

Za određivanje linija možete se poslužiti olovkom kojom ćete obrubiti oblik koji želite i unutar kojeg nećete čupati. Zatim pincetom samo počupajte dlačice u smjeru rasta dlake, jednu po jednu kako biste izbjegli čupanje previše dlačica i eventualne rupe u obrvama. Počupajte sve dlačice koje strše. Ukoliko želite vidjeti kako izgleda čupanje obrva s dodatnim pojašnjenjima, pogledajte sljedeći video.

Za još jednostavnije čupanje obrva, u mnogim drogerijama ili kozmetičkim prodavaonicama možete pronaći unaprijed oblikovane šablone. Šablonu zatim jednostavno prislonite na obrvu i bijelom olovkom iscrtajte oblik, a zatim počupajte obrve u skladu s oblikom koji ste odredili. Naravno, odaberite oblik sličan vašem prirodnom obliku obrva. 

Za savršene obrve prema vašem obliku lica, pročitajte naš vodič za oblikovanje obrva prema obliku vašeg lica ovdje.

Kako ispuniti i nacrtati obrve?

Ukoliko ste se odlučili na čupanje obrva kod kuće, ali vam postupak nije najbolje uspio, obrve možete vrlo lako nacrtati kada nanosite i ostatak makeup-a. Osim crtanja, većina djevojki danas koristi neke od proizvoda za oblikovanje obrva kako bi ih nadopunile, proljepšale ili naglasile. 

Prilikom crtanja obrva, preporučuje se da slijedite prirodan oblik obrva i nadomjestite obrve gdje nedostaju. Koristite lagane i nježne pokrete kako ne biste nanijeli previše proizvoda na obrve te dobili pretamne/predebele obrve. 

crtanje-obrva

Olovka, sjenilo i gel za obrve

Za crtanje obrva najviše se preporučuje olovka za obrve jer je čvrsta i lako ju je koristiti. Njome možete iscrtati i popuniti čitave obrve ili ih samo obrubiti, a zatim u istoj nijansi popuniti sjenilom za obrve. Kod korištenja sjenila, bit će vam potreban tanak kist za obrve ili nakošeni kist za nanošenje tuša za oči. 

Uz olovke i sjenilo, postoji još i gel za obrve. On je posebne teksture i većinom u tekućem stanju te se nanosi četkicom nalik na onu od maskare. Za preciznije nanošenje, prvo umočite nakošeni kist u gel za obrve i njime obrubite obrve. Zatim popunite obrve gelom s aplikatora, pazeći da obrve ne izgledaju pretamno ili imaju previše gela na sebi.

Što se tiče izdržljivosti, gel za obrve najbolje je rješenje. Nakon njega slijedi olovka za obrve pa tek onda sjenilo koje se može lako obrisati rukom ili u vodi. Naravno, obrve možete dodatno “učvrstiti” fiksatorom za obrve. Fiksator za obrve možete kupiti kao poseban proizvod, a kućni trik za fiksiranje jest da četkicu za češljanje obrva pošpricate s malo laka za kosu i njime počešljate obrve.

Sve potrebno za crtanje i dopunjavanje obrva možete naći u drogerijama poput DM i Müller prodavaonica te nekim drugim trgovinama kozmetičkih proizvoda. Cijene su veoma različite od proizvođača do proizvođača, no olovke za obrve su cjenovno najprihvatljivije

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu