Threading ili čupanje obrva koncem – prednosti i postupak

Threading, odnosno čupanje obrva koncem, metoda je epilacije koja je nastala u Indiji prije više od 6000 godina. Dok se brzo proširila Dalekim i Bliskim istokom, u zapadnim zemljama počela se prakticirati tek nedavno.

indija

Iako je ova metoda uljepšavanja prvotno bila korištena tek u posebnim prilikama kao što su vjenčanja, danas Indijke koncem uklanjanju dlačice svaka tri tjedna i to ne samo s obrva već i s nausnice, brade i obraza.

Prednosti čupanja obrva koncem

Za razliku od čupanja obrva pincetom, threadingom povlačimo sve dlačice odjednom. Također, sitne dlačice neće umaći jer konac može uhvatiti i dlačice duge tek 1 milimetar.

Čupanje obrva koncem najpreciznija je metoda jer linijom konca možemo točno odrediti koje ćemo područje depilirati, pa je lako izraditi savršen luk. Ako je potrebno, može se odstraniti samo jedna dlačica ili pak čitav red kako bismo dobili željeni oblik.

Threading je mnogima bolja opcija i od epilacije voskom, jer nema osjećaja ljepljivosti i muke s odstranjivanjem ostataka voska. Također, ne odstranjuje se površinski sloj kože zbog čega koža ostaje glatka i mekana.

Većini žena ova metoda nije bolna, a s obzirom na to da se dlačice odstranjuju odjednom, puno kraće traje od klasične depilacije pincetom ili voskom.

Kako konac odstranjuje dlačice

Za threading se koristi poseban pamučno-svileni konac presvučen antibakterijskim filmom kako ne bi došlo do prodora bakterija u pore. Konac je nježan prema koži i uz pravilnu upotrebu ne bi trebalo doći do iritacije kože.

threading

Konac se prilikom depilacije valja duž kože pri čemu se dlačice pletu oko njega i potom čupaju iz korijena. Konac će zahvatiti sve sitne i svijetle dlačice te ostaviti potpuno glatku kožu.

Rezultati traju otprilike 3 do 4 tjedna, a kad dlačice izrastu u visini milimetra može se ponoviti postupak.

Kako čupati obrve koncem?

Za postupak bit će Vam potreban posebni konac za threading te češalj za obrve. Uputno je prije početka umiti lice i dobro osušiti područje koje ćete depilirati kako bi se izbjeglo “isklizavanje” konca po masnoj koži.

Obrve prvo počešljajte, a potom odredite koji ćete dio odstraniti. Možete koristiti i šablone za oblikovanje obrva ako se bojite moguće pogreške.

Uzmite zatim 20-ak centimetara konca i krajeve svežite u čvor. Konac potom uzmite oko ruku i zavrtite nekoliko puta kako biste dobili petlju u sredini. Petlja treba prema svakoj ruci činiti jedan trokut prema rukama.

threading2

Obrve se čupaju tako da se konac prisloni uz područje s kojeg želimo odstraniti dlačice. Ako krećete od lijeve obrve, rukom povlačite konac tako da širite lijevi trokut, dok će konac iz desnog trokuta povući sve dlačice iz željenog područja.

Nakon čupanja obrva, nanesite hidratantnu kremu na tretirani dio kože.

Za vizualne upute pogledajte video:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.86 / 5   7

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu