Poluduge frizure – kako odabrati frizuru za svaki tip kose?

poluduge-frizure

U poluduge frizure spadaju sve dužine kose koje se ne smatraju kratkim bobom ili jako dugom frizurom koja seže ispod sredine leđa. Najpoznatija poluduga frizura je kosa do ramena, a srednje dužine kose su također i najlakše za održavanje te pružaju mnogo prostora za eksperimentiranje.

Poludugim frizurama pribjegavaju osobe koje su na putu da dostignu dugu kosu. Ova dužina idealna je kada ne želimo brinuti o jako dugoj kosi, ali je i dalje želimo moći svezati u rep ili podići u lijepu punđu.

Srednja dužina kose može se jako razlikovati, primjerice od kraćeg “izraslog” boba pa sve do 1/3 leđa. To je čini pogodnom za eksperimentiranje s raznim stilovima, frizurama ili pak bojama kose.

Poluduge frizure također su prigodne za osobe tanke kose koje se ne žele odlučiti na jako kratke frizure, ali ne mogu postići dugu kosu jer bi zbog težine izgubila na volumenu. Isto vrijedi i za osobe guste kose kojima je odviše komplicirano održavanje jako duge kose.

Poludugi bob (lob)

lob-frizura

Bob je klasična frizura za kratku kosu, a u zadnje vrijeme se pojavio trend po nazivu “lob”. On predstavlja pomalo izraslu bob frizuru i najčešće seže do ramena. Poludugi bob odličan je zbog jednostavnog održavanja i stiliziranja, a izgleda lijepo i uglađeno na svim tipovima kose.

Lob frizura je pogodna za sve tipove kose, od kovrčave i guste do ravne i tanke kose. Također je pogodna za sve teksture kose, a dovoljno je duga da je možemo podići u rep ili nižu punđicu.

Poluduga kovrčava frizura

kovrcava-poluduga-frizura

Srednja dužina odlično pristaje kovrčavim djevojkama. Dužina kose pomaže otežati i spustiti frizuru kako bi se izbjegao “trokut” ili “afro” frizura koja ide samo u širinu. Kovrčavoj kosi je ovo i najbolja dužina za sprječavanje pucanja vlasi i zapetljavanje kose.

Kod šišanja, odaberite dužinu od ramena na dalje jer bi se kraća kosa mogla odviše podići. Poželjno je i šišanje na suhoj kosi jer je mokra kovrčava kosa otežana vodom, ali bi se nakon sušenja mogla doimati kraćom no što ste priželjkivali.

Poluduga frizura sa šiškama

poluduga-frizura-siske

Kako je poluduga kosa idealna za eksperimentiranje s različitim stilovima, okušati se možete novim šiškama. One mogu biti kratke te iznad obrva ili pak na stranu ukoliko želite isprobati razdjeljak na stranu.

Prilikom odabira i stila frizure sa šiškama, imajte na umu tip i teksturu kose. Šiške su većinom zahtjevnije za održavanje, a kod kose sklone kovrčanju tijekom vlažnog vremena, bit će vam potrebni proizvodi za stiliziranje.

Poluduga valovita frizura

poluduga-valovita-kosa

Poludugoj kosi također najbolje odgovara valoviti tip kose jer će blage kovrče i valovi dati kosi volumena, dok će dužina ispod ramena spriječiti “trokut” izgled kose. Ova frizura najbolji je izbor za osobe koje nisu sigurne kakvu bi frizuru htjele jer je podložna raznim stilovima.

Uz pomoć toplinskih alata možete stilizirati kosu u kovrče ili je pak ispeglati, dok će svečane prilike pružiti odlične podignute frizure ili frizuru na jednu stranu.

Poluduga slojevita frizura

poluduga-slojevita-frizura

Slojevita frizura pomoći će osobama tanke kose koje se i dalje ne žele odreći svoje dužine. Slojevi su također najbolji način kako tankoj kosi možemo pružiti više volumena i stvoriti dojam bujnije kose.

Ako se odlučite na stepenasto šišanje, preporučljivo je raspraviti s vašim frizerom kakvi slojevi i koliko njih su poželjni za vaš tip kose. Ponekad previše slojeva može rezultirati u jačem kovrčanju kose ili neurednoj frizuri, stoga je poželjno sve faktore uzeti u obzir. 

Članak objavljen:

Saznajte više o frizurama u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o njezi kose u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: poluduge frizure, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu